Primăria nu face parcuri, dar dă liber la buticuri şi sensuri giratorii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Oricine poate să resistematizeze circulația în fața prăvăliei Primăria nu face parcuri, dar dă liber la buticuri şi sensuri giratorii
Administrație 24 August 2017 / 19:01 3664 accesări 7 comentarii

Constanța, acest municipiu deschizător de drumuri, are o super-promoție pentru investitori. Cei care aleg să facă un magazin, centru comercial, supermarket, hypermarket sau orice cu „market” în componența denumirii primesc dreptul de a face un sens giratoriu unde vor mușchii lor. E drept că investitorul trebuie să facă amenajarea pe banii lui, dar și pe nervii șoferilor nevoiți să circule cu 20 km/h și să stea la cozi pentru că... sens giratoriu. Iar în promoția specială este inclusă și proverbiala lipsă de logică și strategie de care dau dovadă autoritățile locale ce permit orice, oricui, oricum. De o asemenea ofertă a beneficiat firma care construiește, zilele acestea, un nou magazin Lidl, pe strada Soveja, între Delfinariu și Palatul Copiilor. Pentru faptul că intenționează să deschidă un supermarket la doar câteva sute de metri de un alt magazin ce face parte din același lanț, compania Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, căci acesta este numele investitoriului, a câștigat dreptul de a face resistematizări după bunul plac. Așa se face că pe strada Soveja, în dreptul intersecției cu strada Chiliei, va apărea un nou sens giratoriu, al „n-șpelea” de pe această arteră rutieră sugrumată de amenajări rutiere făcute fără cap. Ar fi al optulea sens giratoriu de pe tronsonul străzilor Soveja - Dezrobirii dintre Delfinariu și Podul cu Butelii. Mai grav este că noul sens se află la aproximativ 200 de metri de sensul giratoriu de la intersecția străzilor Soveja și Primăverii, la circa 500 de metri de sensul de la City Park Mall și la nici un kilometru de sensul din zona Pieței Tomis III. Deja putem numi Constanța „Orașul sensurilor giratorii și al șoferilor exasperați”.

AVEM DE UNDE CUMPĂRA, NU AVEM UNDE RESPIRA

Culmea este că, dacă sensul giratoriu ar fi fost amenajat pentru a facilita accesul într-un parc, poate nu ar fi fost atât de supărător, cu atât mai mult cu cât ducem o lipsă imensă de spații verzi, locuri de relaxare și de joacă. În schimb, circulația este dată peste cap pentru un nou magazin, construit la câteva sute de metri de alte zeci de magazine de toate felurile. Numai în zona Delfinariu - Faleză Nord sunt o mulțime de supermarketuri și zeci de magazine cuprinse în diverse complexuri comerciale. La nici un kilometru de Delfinariu se află City Park Mall, care cuprinde un hypermarket, iar la alte câteva sute de metri de centrul comercial se află Piața Tomis III, care colcăie de magazine, supermarketuri, tarabe, tonete și alte locuri de unde se pot face cumpărături. Poate că autorizarea unui nou supermarket care are sute de alternative este, totuși, prea mult. Și poate că ceea ce ne lipsește nouă nu este un nou loc de cheltuit bani, ci un loc de relaxare și de respirat aer curat. Iar zona în care se face noul Lidl ar fi fost ideală pentru amenajarea unui spațiu verde sau a unui spaţiu de joacă pentru copii. Așa, ar fi fost și Constanța un „oraș verde”. În schimb, cu ajutorul administrației defecte, a devenit orașul în care până și buticarul din colț ar putea să își facă un sens giratoriu în fața prăvăliei. Fără niciun sens, desigur, deoarece potenţialii clienţi pot întoarce maşinile la 200 de metri distanţă.

7 comentarii

constantin 23:15:43 / 24 August 2017
ciocul mic

tot voi sunteti suparati care l-ati pupat pe mazare?ba noi ne-am saturat de voi si de tigania din orasul asta..iar lu asta cu lidl sa-i treaca pragul doar tiganii si sa se aleaga praful...de curiozitate ati intrebat la primarie la mediu pe cineva daca este ok autorizatia? si daca da sa ne spuneti si noua nu de alta da sa aprindem o lumanare in zecile de biserici care se ridica de pe vremea lu mazare tatucul vostru

ION 08:35:27 / 25 August 2017
si joc de glezna

Nu stiu cum se face ca tocmai voi comentati acest lucru cand zeul vostru Mazare le-a dat terenul!!! Ce semanati asta culegeti !!!

Florin 08:53:04 / 25 August 2017
Sensuri giratorii

O. K. Aveti dreptate in unele privinte . Cat despre sensurile giratorii ,numai de bine. Daca din intamplare urmariti o cursa ciclista i in Europa cel putin , o sa observati ca la aproape orice intersectie, este un astfel de sens, dar ce sensuri ,niste bijuterii .... Deci la ei se poate si cred ca au un nr. mai mare de autovehicole ???Sensurilre , disciplineaza circulatia , inspiratia noastra este din orasele U.E., care ptr. noi poate fi un exemplu foarte bun. Nu credrti ??? Cat despre hipermarkrturi , aveti dreptate, exista deja o directiva U.E., ca toate sa fie construite NUMAI in afara oraselor.De ce Primaria nu o respecta ? Alesii sunt ai nostri,pe care uni i-au votat.Asta este pana la noi alegeri.

Bogdan 11:38:38 / 25 August 2017
Pentru Florin

Ca sa-l citez pe Fane Babanu', LIDL nu a fost, nu este si nici nu va fi , in viitorul apropiat cel putin, hypermarket, ci magazin de proximitate, asa ca nu i se aplica directiva UE. Mai mult, grupul de firme LIDL+KAUFLAND beneficiaza de maximum de sprijin din partea UE, inclusiv financiar si chiar politic. Cine se plange de multitudinea magazinelor din Ro, inseamna ca nu a vazut cat de multe sunt Germania sau in Polonia, practic peste tot, unde nu te astepti , dai de ele.

constantin 12:54:09 / 25 August 2017
Pentru Bogdan

practic in germania sau polonia chiar si in ue nici nu se gandesc sa taie din copaci..dar la noi trebuie ca altfel ceafa lata cu mertanu nu poate sa ocoleasca pana la prima intersectie...asta este ne meritam soarta..singura solutie pt mine este sa nu calc pe la ei

pieton 13:17:05 / 25 August 2017
pieton fara trotuar

Poate Primaria Constanta va da si pietonilor trotuarele libere pentru circulat in siguranta.Grija lor sunt numai sensurile giratorii? Nu se poate circula pe trotuare, numai masini parcate in fel si chip, dupa cum ii taie capul.Ce se preda la scolile de soferi? ce nu ai voie devine normal!!! Exemple multiple ,b-dul A.Lapusneanu, Str. Mircea cel Batran ,B-dul Tomis , etc., ca sa nu mai vorbim despre aleele dintre blocuri!!!!

Mihai 17:41:57 / 26 August 2017
What?!

"Telegraf", ce aveti, va simtiti bine? Criticati primaria?! -)))

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2513 secunde