Primul caz de variola maimuței confirmat în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul caz de variola maimuței confirmat în România

Sănătate 13 Iunie 2022 / 18:44 751 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Conform comunicatului emis de Ministerul Sănătății, primul caz de variola maimuței în România a fost depistat la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună.

Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Experțiiarată că boala se răspândește prin contact apropiat cu alte persoane, însă aceștia nu se așteaptă ca focarul de variola maimuței să se răspândească încât să se transforme în pandemie, cum s-a întâmplat în cazul SARS-CoV-2, care se răspândea mult mai ușor, prin aer.

De asemenea, variola maimuței are o rată foarte scăzută de mortalitate.

Luna trecută, Comisia Europeană a anunțat că va achiziționa vaccinuri și tratamente pentru această boală, iar și România a solicitat o primă tranșă de o mie de doze din acest vaccin.12
Pagina a fost generata in 0.1293 secunde