Protecţia Copilului şi Poliţia fac razii printre cerşetori, pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ce vin turiştii să le spună să-şi facă treaba Protecţia Copilului şi Poliţia fac razii printre cerşetori, pe litoral
Social, Administrație 21 August 2019 / 16:53 2023 accesări 0 comentarii

După ce o turistă s-a sesizat, la Costineşti, în privinţa numărului enorm de copii care erau puşi să cerşească, şi a făcut plângere la Poliţie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a trimis un comunicat în care arată că... s-au trezit şi au iniţiat mai multe acţiuni, în colaborare cu instituțiile abilitate, în scopul combaterii fenomenului de cerșetorie și a abuzului asupra copiilor.

„Astfel, în cursul zilei de 20.08.2019, reprezentanți ai DGASPC Constanța împreună cu Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Muncipiului Constanța au făcut verificări în Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia.

În stațiunea Mamaia a fost depistat un minor în vârstă de 17 ani care a fost preluat la un centru de plasament. Specialiștii noștri fac verificări și au deschis o anchetă socială în acest caz. Tot în stațiunea Mamaia, a fost identificată o familie - mamă, tată și copil minor, care a refuzat să însoțească echipa la Modul Mamă-Copil și orice sprijin oferit de colegii noștri. Cei doi adulți au declarat că sunt din județul Dâmbovița și că se vor întoarce acasă.

Tot în cursul zilei de ieri, 20.08.2019, Echipa Mobilă (formată dintr-un psiholog și un asistent social) a DGASPC Constanța a fost anunțată de polițiștii din localitata Costinești că au fost depistați 4 minori și o femeie în vârstă de 30 de ani, fără acte de identitate, care cerșeau. A fost vorba despre 3 minori, băieți, cu vârste de 10, 11 și 13 ani și de o mamă însoțită de fetița ei în vârstă de 6 ani, toți având domiciliul pe raza localității Cobadin. Cei trei minori au fost preluați de Echipa Mobilă și plasați în regim de urgență la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, iar acum cazul lor este în lucru. Se face anchetă socială pentru a putea decide măsurile de protecție ce se impun având în vedere interesul superior al copilului. Mama și fetița ei se află la Modul Mamă-Copil.

În dimineața aceasta, după ora 2.00, Echipa Mobilă s-a deplasat tot la Costinești, după ce Poliția ne-a sesizat cu privire la identitficarea unei mame cu doi copii și a altui minor în vârstă de 15 ani care cerșeau în stațiune. Echipa Mobilă i-a preluat pe toți patru. Aceștia se află la Modul Mamă-Copil și la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență. Anchetele sunt în curs, toți având domiciliul pe raza localității Negru-Vodă.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța ia legătura cu Poliția și serviciile de asistență socială din toate localitățile pentru a identifica astfel de situații în care sunt implicați minori și a putea lua măsurile ce se impun potrivit legilor în vigoare. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța va continua acțiunile de veriricare alături de autoritățile locale.

Cetățenii care întâlnesc astfel de situații sunt rugați să anunțe Poliția, la numărul unic de urgență 112 sau DGASPC Constanța, apelând Telefonul Copilului 0241983, număr disponibil non-stop și gratuit”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1802 secunde