Protecția patrimoniului, o prioritate pentru Ministerul Culturii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Protecția patrimoniului, o prioritate pentru Ministerul Culturii
Cultură 06 Iulie 2016 / 14:57 332 accesări
Prin intermediul acestor întâlniri se urmărește o îmbunătățire urgentă a legislației privind protecția monumentelor și siturilor istorice

Prin intermediul acestor întâlniri se urmărește o îmbunătățire urgentă a legislației privind protecția monumentelor și siturilor istorice

Ministerul Culturii (MC) va organiza începând de luni, 11 iulie, întâlniri de lucru referitoare la protecția patrimoniului, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România (OAR) și ai Institutului Național al Patrimoniului. În cadrul acestei prime reuniuni se vor pune bazele unui protocol de colaborare între MC și OAR, care va avea drept scop permanentizarea unui dialog instituțional între specialiștii din domeniul patrimoniului, ONG-uri de profil și minister. Pe agenda primei întâlniri se vor afla discuții despre: situația patrimoniului construit din București, situația direcțiilor județene de cultură și conservarea arhitecturii țărănești.

Întâlnirile pentru patrimoniu vor avea loc săptămânal, la MC, în zilele de luni, pe 11, 18, 25 iulie, 1 și 8 august, și se vor desfășura la nivel de ministru și secretar de stat. Conform unui comunicat emis de MC, prin intermediul acestor întâlniri se vizează o ameliorare urgentă a legislației privind protecția monumentelor și siturilor istorice, stabilirea unor măsuri de intervenție, salvare și protecție a patrimoniului construit și consolidarea aparatului administrativ din domeniu.

O sinteză a discuțiilor, măsurilor și acțiunilor stabilite ca urmare a primelor cinci reuniuni și calendarul următoarei serii de întâlniri săptămânale vor fi publicate de MC, pe 8 august.

Citește și:

Ministrul Culturii invită la dezbatere candidații la alegerile locale, pe tema patrimoniului

Lista actualizată a Monumentelor Istorice din România, pe site-ul Ministerul Culturii

S.O.S. - patrimoniul cultural, în pericol!12
Pagina a fost generata in 0.217 secunde