Rabla pentru Electrocasnice. Noi precizări pentru beneficiari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rabla pentru Electrocasnice. Noi precizări pentru beneficiari
Social 06 Iunie 2019 / 13:26 2034 accesări 0 comentarii

Ministerul Mediului vine cu precizări pentru beneficiarii tichetelor rabla pentru electrocasnice și anunță că, începând de joi, 06 iunie 2019, persoanele fizice care s-au înscris în Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic cunoscut sub numele Rabla Electrocasnice, prin intermediul aplicației electronice de pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/, au posibilitatea de a modifica eficiența energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament. Modificările voucherului vor putea fi operate de către comercianți în momentul achiziționării unui echipament, la solicitarea beneficiarului.

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui EEE eligibil, în schimbul predării unui DEEE echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).

Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou-achiziționat.

Reamintim că finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează: a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++; d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++; e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); f)300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiența energetică A++; g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiența energetică A+++; h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+; i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2823 secunde