Raluca Prună anunță că ANABI va funcționa pe cont propriu într-o lună

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Raluca Prună anunță că ANABI va funcționa pe cont propriu într-o lună

Justiție 28 Noiembrie 2016 / 19:56 467 accesări

Ministerul Justiției a anunțat luni, la lansarea site-ului Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), că în mai puțin de o lună agenția va funcționa pe cont propriu, suma confiscată pe parcursul acestui an fiind de 21 milioane lei.

"Operaționalizarea ANABI este o prioritate a guvernului Cioloș. În mai puțin de o lună, Agenția va funcționa pe cont propriu. Legea 318 prevede că ANABI va publica, cel puțin trimestrial, informații legate de confiscări/administrări bunuri. Pe site avem azi, cu sprijinul ANAF, că anul acesta s-au confiscat aproximativ 21 milioane lei, sume care vor merge în procentele cunoscute (20% sănătate, 20% educație, câte 15% MAI, Ministerul Justiției, în scop social) nu este o sumă mică, peste 600.000 euro vor ajunge la ONG-uri care fac dovada că vor reutiliza în scop social banii. Avem pe site și lista imobilelor confiscate, care vor putea fi și ele reutilizate la propunerea ANABI. Avem un teaser, unde va fi pusă suma totală indisponibilizată", a declarat Raluca Prună, ministerul Justiței.

Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate a fost înfiinţată în baza unei legi adoptate de Camera Deputaţilor pe 11 noiembrie 2015 şi adoptată apoi de preşedintele Klaus Iohannis. ANABI este instituţie publică de interes naţional cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiţiei.

"Acest site ne ajută să ne îndeplinim mandatul legal, pentru prezentarea publică a registrului imobilelor confiscate și, de asemenea, putem face propuneri Guvernului pentru reutilizarea unora dintre imobile. Am preluat de la ANAF un stoc de peste 20.000 de hotărâri definitive, de la anul banii obținuți din executarea lor nu se mai varsă în12
Pagina a fost generata in 0.2879 secunde