Ravagii în SUA! Oraşe distruse, zeci de răniţi şi pagube cumplite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ravagii în SUA! Oraşe distruse, zeci de răniţi şi pagube cumplite

Externe 15 Aprilie 2019 / 17:23 689 accesări

Furtunile puternice care s-au produs duminică în sudul Statelor Unite au provocat inundaţii în urma cărora au murit cel puţin opt persoane, zeci de oameni au fost răniţi, iar mare parte dintr-un oraş din Texas a fost distrus, trei copii aflându-se printre morţi, relatează Associated Press.

Aproape 90.000 de locuinţe au rămas fără electricitate în Texas, Mississippi, Louisiana, Arkansas şi Georgia începând cu amiaza zilei de duminică, în conformitate cu site-ul www.poweroutage.us, întrucât vremea severă a făcut pagube însemnate. Doi copii au fost ucişi pe un drum lăturalnic în estul Texasului, când un pin a căzut pe maşina în care se plimbau, în urma unei furtuni cu trăsnete, sâmbătă, aproape de Pollok, la aproximativ 241 kilometri sud-est de Dallas. Copacul "a aplatizat maşina ca pe o clătită", a declarat căpitanul Alton Lenderman de la Biroul Şerifului din comitatul Angelina. Copiii, în vârstă de 8 şi 3 ani, au murit pe loc, în timp ce ambii părinţi, aflaţi pe scaunul din faţă, au scăpat doar cu câteva răni, a spus el.

Cel puţin o persoană a decedat şi alte 20 au fost rănite după ce o tornadă suspectată a lovit situl istoric Caddo Mounds din estul Texasului, în timpul unui eveniment cultural american din Alto, la aproximativ 309 kilometri sud-est de Dallas. Judecătorul comitatului Cherokee, Chris Davis, a declarat că victima era o femeie care a murit din cauza rănilor grave.

În comitatul Houston, biroul şerifului a anunţat că o persoană a fost găsită moartă în Weches, la 6 km sud-vest de Caddo Mound.

Au existat pagube răspândite în Alto, un oraş de aproximativ 1.200 de locuitori, iar inspectoratul şcolar a anulat orele până când clădirile pot fi considerate sigure.

O tornadă a distrus o mare parte din sudul oraşului Franklin, Texas, răsturnând casele mobile şi provocând pagube altor locuinţe, a declarat Gerald Yezak, şeriful comitatului Robertson. Franklin se află la aproximativ 200 de kilometri sud de Dallas.

Serviciul meteorologic a anunţat că informaţiile preliminare au arătat o tornadă EF-3 cu vânturi de 225,3 km/ h. Aceasta a distrus 55 de case, o biserică, patru afaceri, un duplex şi o parte din clădirea autorităţilor locale de locuinţe, au spus autorităţile. Două persoane au fost spitalizate pentru leziuni care nu au fost considerate a le pune viaţa în pericol, în timp ce altele au fost tratate la faţa locului, a spus Yezak. Unii oameni au trebuit să fie evacuaţi din locuinţele deteriorate. Ploile puternice şi furtunile s-au întins şi în Mississippi în noaptea de sâmbătă, când furtunile s-au mutat spre est.

The Times Gazette a informat că mai multe case şi întreprinderi au fost distruse după ce o tornadă ar fi lovit oraşul Shelby, din Ohio, duminică la ora 4:00 după-amiază. Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Richland a raportat că aproximativ zece locuinţe au fost afectate şi cel puţin şase persoane au fost transportate la un spital pentru a fi tratate pentru răniri provocate de furtuni.

Taguri articol


12