Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă, repornit după revizie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă, repornit după revizie

24 Iunie 2016 / 19:02 365 accesări

Reactorul 1 de la Cernavodă va fi repornit, sâmbătă, după finalizarea celor 51 de zile de lucrări de întreținere și testări planificate.

SN Nuclearelectrica SA (SNN) a anunțat, vineri, finalizarea lucrărilor planificate la Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, sincronizarea acesteia la Sistemul Energetic Național urmând să se realizeze sâmbătă seara.

Unitatea 1 a intrat în oprire planificată în data de 6 mai în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat lucrări de întreținere preventivă și corectivă, inspecții obligatorii, testări obligatorii, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, ce se pot efectua numai cu centrala oprită, implementare de modificări de proiect pe anumite sisteme, echipamente ori componente.

"Opririle planificate sunt considerate proiecte ale companiei, inițiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare”, se arăta într-un comunicat al SNN.

Oprirea planificată a reactorului 1 de la CNE Cernavodă din acest an a avut o durată de 51 de zile, față de durata normală a opririlor planificate, de aproximativ 30 de zile.

"Durata extinsă a opririi planificate a Unității 1 a implicat realizarea unor lucrări suplimentare de întreținere a generatorului de aburi. Acesta este un demers standard, implementat de centralele de tip CANDU 6 la nivel global, o singură dată pe toată durata inițiala de viață de 30 de ani a unei unități nucleare, în funcţie de analiza datelor tehnice”, se mai arăta în comunicat.

Potrivit reprezentanților SNN, analizele aferente prelungirii opririi planificate "au evidențiat avantaje de natură economică și tehnică materializate prin îmbunătățirea eficienței ciclului termic”, care au ca rezultat creșterea producției cu circa 1,5 - 2 la sută față de nivelul prognozat în lipsa efectuării acestei lucrări.

Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranţă pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1715 secunde