Remanierea Guvernului = continuarea luptei dintre PD şi PNL

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Potrivit senatorului PSD Cristian Diaconescu Remanierea Guvernului = continuarea luptei dintre PD şi PNL
Politică 24 Mai 2006 / 00:00 1151 accesări 0 comentarii

După ce a vizitat comunele Ion Corvin şi Ostrov, care se confruntă cu o serie de probleme, senatorul PSD de Constanţa, Cristian Diaconescu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Constanţa, că social democraţii au iniţiat o moţiune simplă privind eşecul gestionării crizei gripei aviare. ”Din păcate, iniţiativa noastră privind organizarea unei comisii de anchetă în ce priveşte modul în care au reacţionat guvernanţii în cadrul acestei crize s-a amînat după ce Camera Deputaţilor a respins, cu votul majoritar al Coaliţiei de guvernare, această propunere”, a declarat Cristian Diaconescu. El a avertizat că prezenţele mediatice ale ministrului Agriculturii, căruia PSD i-a cerut în nenumărate rînduri demisia, nu rezolvă problema gripei aviare, iar la nivel central, PNL şi PD fac mai degrabă un joc de imagine decît o campanie de limitare a fenomenului. ”Zgomotul acuzaţiilor reciproce acoperă gravitatea fenomenului gripei aviare. Este extrem de grav că România este singura ţară europeană în care gripa aviară se apropie de pandemie şi de nevroză naţională. Guvernanţii ne dau aproape certitudinea că nu putem gestiona acest fenomen şi, mai grav, ne arată că lipsesc şi mecanismele care să ne dea, măcar în viitorul apropiat, senzaţia de siguranţă”, a subliniat Diaconescu.

Senatorul a reconfirmat ieri faptul că PSD va introduce, luna viitoare, în Parlament, o moţiune de cenzură pe teme economice, în care vor fi tratate cu totul alte aspecte decît cele sesizate de UE prin raportul de ţară, evidenţiate prin cele 4 steguleţe roşii, însoţite de alte 44 steguleţe galbene. ”În condiţiile în care în România este practicat cel mai mare preţ din Europa pentru energia electrică şi pentru gazele naturale, venitul pe cap de locuitor este de 10 ori mai mic decît media veniturilor din statele europene şi acest lucru este un subiect care trebuie dezbătut cu seriozitate”, a arătat Diaconescu.

„Praf în ochi!”. Aşa a catalogat, pe scurt, Diaconescu, remanierea dezbătută în ultima perioadă la nivelul Coaliţiei. ”Este nevoie de asigurarea unei stabilităţi la nivel de executiv şi de perspectiva asigurării unui act de guvernare măcar corespunzător. Nu mai e nici o coeziune la Guvern. Îl citez pe vicepremierul Marko Bela, spunînd că ei stau împreună pentru a da un semnal pozitiv Europei. Să vedem dacă deciziile controversate pe care le iau sînt un semnal...”, a declarat Diaconescu. El a arătat că pentru o remaniere guvernamentală trebuie un proiect serios, bazat pe coeficienţi manageriali, nicidecum nu trebuie făcută după ureche, aşa cum doreşte Coaliţia. ”Nu au nici un plan de remaniere. Este vorba de fapt doar de o continuare a luptei duse între PNL şi PD. Va trebui însă să ni se explice de ce miniştrii care au cele mai grave probleme sînt menţinuţi în continuare în funcţie”, a mai afirmat senatorul. El a adăugat că PSD nu va participa la nici un fel de aranjament politic şi că social democraţii vor guverna pe programul propriu.

Diaconescu a anunţat că social democraţii au avut ieri o întîlnire la nivel central, care a avut ca scop pregătirea şefilor de campanie electorală de la nivel judeţean. ”Dorim să pregătim din timp stafful. Nu pentru că ne aşteptăm la alegeri anticipate. Cel puţin pînă la 1 ianuarie 2007 nu poate fi vorba despre aşa ceva”, a declarat senatorul.Pagina a fost generata in 0.1419 secunde