Reorganizarea DIPI scoate sindicaliștii din Poliție în stradă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Surse: Doi oameni impuși în listele de candidați

Reorganizarea DIPI scoate sindicaliștii din Poliție în stradă!

Eveniment 19 Octombrie 2016 / 17:30 1018 accesări

Planurile de reorganizare a Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI), care ar urma să se transforme într-o structură militară, au stârnit nemulțumirile sindicaliștilor din Poliție. Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) au anunțat că, pe data de 26 octombrie, vor organiza un protest în fața Executivului. "În cursul acestei dimineţi, conducerea FSNPPC, reprezentată de către preşedintele Toader Paraschiv şi de vicepreşedintele Dumitru Coarnă, a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, la care au luat parte şi alte persoane din conducerea MAI, pe tema reorganizării anunţate de Guvern a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Întrucât FSNPPC nu a fost de acord cu intenţia MAI de a remilitariza această instituţie - proces prin care s-ar aduce o atingere flagrantă drepturilor şi intereselor legitime ale poliţiştilor şi personalului contractual din cadrul DIPI -, în şedinţa Biroului Executiv al Federaţiei noastre s-a decis, cu unanimitate de voturi, organizarea unei acţiuni de protest (pichetare), în faţa Guvernului României, vizavi de Muzeul „Grigore Antipa”, în data de 26 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00 - 14.00", anunță sindicaliștii.

Reformarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi transformarea lui în Unitate de Protecţie Internă (UPI) aduc transferul a 700 din cei 2.500 de angajaţi la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi Direcţia de Operaţiuni Speciale (DOS), au declarat surse MAI pentru Mediafax.

În textul proiectului de Ordonanță de Urgență privind reorganizarea DIPI se arată că şeful Unităţii de Protecţie Internă "este cadru militar în activitate numit de către ministru, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării". În cazul DIPI, numirea se făcea de către premier, la propunerea ministrului. Anual sau la cererea Parlamentului, ministrul Afacerilor Interne va prezenta rapoarte cu privire la activitatea UPI în domeniul securităţii naţionale.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2114 secunde