Restaurantele din 2 Mai și Vama Veche au fost închise din cauza numărului de infectări

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Restaurantele din 2 Mai și Vama Veche au fost închise din cauza numărului de infectări
Economie 30 Septembrie 2020 / 09:04 623 accesări

Restaurantele și cafenelele din 2 Mai și Vama Veche și 2 Mai au fost închise, iar activitățile culturale din cele două localități au fost interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de COVID-19.

Prefectura Constanța a transmis marți seara, că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța din data de 29 septembrie, au fost luate măsuri de închidere a unor restaurantele și cafenele, în două comune.

Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor, de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor (inclusiv hoteluri, pensiuni, alte unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hoteluri/pensiuni), de pe raza localităților Limanu și Fântânele. Se închide activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localităților Limanu și Fântânele. Se interzic activitățile culturale în localitățile Limanu și Fântânele.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.756 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 62 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 375 de persoane internate, dintre care 335 din județul Constanța și 40 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.025 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 196 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1548 secunde