Reunire optimistă la Săgeata Năvodari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga a II-a, Seria 1

Reunire optimistă la Săgeata Năvodari

Sport 22 Ianuarie 2013 / 00:00 904 accesări

După o vacanţă de iarnă plină de incertitudini, Săgeata Năvodari s-a reunit ieri la stadionul “Flacăra” din Năvodari cu multe speranţe pentru viitor. La prima întâlnire din acest an, a fost prezent şi noul investitor al grupării de pe litoral, omul de afaceri Nicu Babu, care a anunţat obiectivul pentru acest sezon, promovarea în prima ligă. „Am venit la Năvodari să întindem o mână de ajutor şi sper ca la finalul campionatului să fim pe unul dintre locurile fruntaşe, care aduce promovarea în prima ligă. Avem un buget pe care trebuie să-l susţinem şi vor apărea schimbări atât în privinţa preşedintelui clubului, cât şi în privinţa băncii tehnice. Eu sunt născut în Tulcea, dar am afaceri în domeniul imobiliar şi la Constanţa. Vom primi sprijin din mai multe direcţii şi sper să mai aducem şi alţi investitori”, a declarat Nicu Babu. „Au venit investitori noi, se va modifica şi structura de asociere, iar cei care vor prelua clubul se vor ocupa de finanţare şi vor stabili strategia”, a adăugat actualul preşedinte, Alexandru Manu.

GACHE, ÎN POLE POSITION. Noua conducere va discuta în această săptămână rezilierea contractului cu Aurel Şunda, tehnicianul lipsind de la reunirea lotului din cauza unor probleme. Principalul favorit să preia conducerea tehnică a echipei este Constantin Gache, care s-a despărţit în această iarnă de Delta Tulcea, dar s-au purtat discuţii şi cu Petre Grigoraş.

„Am vorbit cu mai mulţi antrenori, printre care şi Petre Grigoraş, dar totul a fost doar la nivel de discuţie. Sperăm să se rezolve problema până la sfârşitul săptămânii”, a explicat Babu. În aceste condiţii, antrenamentul de ieri a fost condus de cei doi secunzi, Mihai Guliu şi Gică Butoiu, ambii veniţi de la Eolica Baia. „Obiectivul nostru este clar, promovarea în prima ligă, şi încercăm să-l realizăm încă din acest sezon. Există suportul financiar necesar şi avem şi sprijinul autorităţilor locale. Momentan nu putem anunţa noul antrenor principal, dar tratativele sunt avansate. În privinţa lotului, vrem să aducem 10-15 jucători, dintre care unii au evoluat în prima ligă. În aceste condiţii, vor pleca mulţi dintre actualii componenţi ai lotului, urmând să rămână doar cei mai buni”, a spus Guliu.

La prima şedinţă de pregătire au participat 19 jucători: Gordin, Viciu, Fl. Olteanu, Bold, Goşa, Sg. Bar, Fl. Popa, Muşuroaia, L. Rusu, Şamata, Cazan, V. Apostol, Vezan, Pleniceanu, Tigoianu, D. Zaharia, Pekarov, B. Oprea şi Jianu. Singurul absent a fost Diaby, aflat în Franţa, care va sosi până joi. Au plecat Muscă, Soldat şi Tudorache, toţi trei revenind la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi” după ce le-a expirat împrumutul, R. Dumitru, întors la Pandurii Tg. Jiu, şi Vîrtic, la FCM Tg. Mureş. Năvodărenii vor continua pregătirea la propria bază sportivă până pe 28 ianuarie, când vor pleca într-un stagiu de pregătire centralizată de zece zile, la Buşteni. La revenire, nu vor sta decât patru zile la Năvodari, urmând să meargă în al doilea cantonament al iernii, în Antalya.12