România 2016: Secție de Pediatrie cu obloanele trase!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Singurul medic a plecat în concediu România 2016: Secție de Pediatrie cu obloanele trase!
Sănătate 25 Aprilie 2016 / 15:31 1073 accesări 3 comentarii

Dr. Stere Bușu

Dr. Stere Bușu

După ce în iunie 2015 s-a luat decizia, fără precedent, de a închide ușile Maternității, în lipsa personalului medical, singurul medic plecând în concediu, conducerea Spitalului Clinic Municipal din Medgidia se vede, din nou, pusă în fața unei situații similare: de data aceasta închiderea Secției de Pediatrie. Din nou, singurul medic pediatru a plecat în concediu. Managerul unității sanitare, dr. Stere Bușu, a declarat, pentru ”Telegraf”, că a făcut tot ce se poate face pentru a aduce medici la Medgidia, însă fără succes.

După ce în iunie 2015 s-a luat decizia, fără precedent, de a închide ușile Maternității, în lipsa personalului medical, singurul medic plecând în concediu, conducerea Spitalului Clinic Municipal din Medgidia se vede, din nou, pusă în fața unei situații similare: de data aceasta, închiderea Secției de Pediatrie. Din nou, singurul medic pediatru a plecat în concediu. ”Din păcate, nu avem ce să facem. Am tras din nou obloanele. Copiii sunt văzuți în urgență, iar cazurile grave sunt trimise la Constanța. Totodată, copiii mai sunt văzuți și în Ambulator”, a declarat, pentru ”Telegraf”, managerul dr. Stere Bușu. El a spus că a căutat, prin toate mijloacele, să găsească medici pediatri care să vrea să profeseze în spitalul din Medgidia, însă fără succes. ”Am întrebat peste tot. Colegii de la Tulcea au închis și ei, la Slobozia nici ei nu au doctori. Cred că o să încerc să merg și în Republica Moldova. Suntem într-o situație disperată; noi tot căutăm soluții”, a declarat managerul Spitalului din Medgidia. Nu în ultimul rând, dr. Bușu a precizat că a încercat să facă rost de pediatri inclusiv prin intermediul firmelor de recrutare.

CURĂȚENIE GENERALĂ

Și pentru că Secția a fost închisă și cum din 2006 nu s-a mai făcut o curățenie generală, managerul a anunțat că s-a trecut la o igienizare totală, timp de două săptămâni, atât cât are concediu singurul medic pediatru. ”Profităm de acest lucru și facem și o dezinfecție totală. În același timp, asistentele medicale care aveau ore lucrate în plus au și ele acum liber. Asta e situația, nu avem ce face”, a spus managerul. Problema este că Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța va fi supusă unei mari presiuni. Sunt deja mame internate care au spus că au stat chiar și câte doi copii într-un pat, numărul bolnavilor fiind peste capacitatea secției.

Citește și:

Se închide Maternitatea! Ce se întâmplă cu pacientele?

Presiune uriașă pe Maternitatea Constanța

Loading...

3 comentarii

Aurica 01:15:57 / 26 Aprilie 2016
Oare de ce nu se gasesc medici?

"singurul medic pediatru a plecat în concediu." Daca va interesati la medicii si asistentele din spital, toti va vor spune ca aceasta duduie medic pediatru, in relatii foarte apropiate si mai mult decat profesionale cu domnul manager de spital, i-a alungat pe toti cei care au venit sa se angajeze la sectia Pediatrie, de teama sa nu-i ia careva locul. Duduia respectiva pleaca in concediu cand pofteste, astfel incat sectii intregi din spital se inchid....

Niky 07:11:45 / 26 Aprilie 2016
Vin tehnocratii

Doctorita asta e tehnocrat de la PNL,vai de noi cu tehnocrați ăștia.

Gica 07:36:33 / 26 Aprilie 2016
Dreptate

Perfecta dreptate !De ce nu se face un control pe acest caz?! Ps Si sponsorizarile facute catre acesata sectie ?! Au revenit in posesia sectiei ?!Perfecta dreptate !De ce nu se face un control pe acest caz?! Ps Si sponsorizarile facute catre acesata sectie ?! Au revenit in posesia sectiei ?!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2247 secunde