Rusia a început deja pregătirile pentru CM de fotbal din 2018!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia a început deja pregătirile pentru CM de fotbal din 2018!

Sport 15 Iulie 2014 / 00:00 257 accesări

Încurajată de succesul organizării Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia începe deja pregătirile pentru Cupa Mondială de fotbal din 2018, cel mai ambiţios proiect al său după căderea URSS. Preşedintele Vladimir Putin a preluat oficial, după finala Cupei Mondiale din Brazilia, responsabilitatea organizării următoarei ediţii a CM, pentru care sunt necesare investiţii colosale. Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a transmis simbolic, duminică, organizarea Cupei Mondiale omologului său rus, Vladimir Putin, a cărui ţară va găzdui competiţia în 2018. Cei doi conducători au participat la o ceremonie în interiorul arenei “Maracana” din Rio de Janeiro, alături de preşedintele FIFA, Joseph Blatter. „O felicit pe Dilma Rousseff pentru modul în care a fost organizată Cupa Mondială. Vom face tot posibilul să organizăm şi noi acest eveniment la cel mai înalt nivel”, a declarat Putin. Blatter a prezentat un document semnat de cei doi preşedinţi, care au primit şi câte un balon oficial Brazuca.

O NOUĂ PROVOCARE PENTRU RUŞI. Cupa Mondială de fotbal reprezintă pentru Rusia o provocare şi mai importantă. Ruşii trebuie să refacă total infrastructurile sportive şi turistice, precum şi reţelele de transport, în regiuni de pe vastul teritoriu al țării care sunt departe de a avea toate aceste aspecte puse la punct. Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a estimat costul total al Cupei Mondiale la 680 miliarde de ruble (14,7 miliarde de euro), precizând că jumătate din fonduri vor veni de la investitori privaţi şi cealaltă jumătate de la bugetele regiunilor. Meciurile din 2018 se vor juca la Moscova, Sankt Petersburg, Soci, Kazan sau Ekaterinburg, dar şi în alte şase oraşe pe care lumea nu le cunoaşte atât de bine: Kaliningrad, Nijni-Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don şi Volgograd.

Celebrul stadion „Lujniki“ din Moscova, construit în 1956, care a găzduit Jocurile Olimpice în 1980 şi finala Ligii Campionilor în 2008, este în renovare pentru a se transforma într-o arenă modernă cu 81.000 de locuri, urmând să găzduiască meciul de deschidere şi finala CM. Celălalt stadion din Moscova, al echipei Spartak, care va avea 42.000 de locuri, va fi finalizat în septembrie, iar la Kazan, oraş care a găzduit anul trecut Universiada, stadionul este gata. La Sankt Petersburg, arena „Gazprom“, cu o capacitate de 70.000 de locuri, va fi finalizată în mai 2016, iar la Soci, stadionul olimpic îşi va mări capacitatea la 45.000 de locuri. Arena din Ekaterinburg de asemenea trebuie renovată. În alte şase regiuni, pentru care planurile au fost deja aprobate, autorităţile au o misiune titanică. Vor trebui să construiască toate infrastructurile pornind aproape de la zero. „Sperăm să începem lucrările în august sau cel târziu în septembrie. Estimăm că totul va fi gata la timp“, a afirmat Vladimir Putin. Conform planului de construcţie validat, în bugetul preliminar sunt prevăzute 106,8 miliarde de ruble (2,37 miliarde de euro). Vitali Mutko şi-a manifestat însă susţinerea faţă de selecţionerul Fabio Capello, avertizând totodată că echipa nu are dreptul să greşească la Cupa Mondială din 2018. „Nu avem dreptul să ne lăsăm umiliţi în 2018, în faţa propriilor noştri suporteri. Ar fi inadmisibil“, a spus Mutko.12
Pagina a fost generata in 0.1006 secunde