Rusia își consolidează prezența în Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia își consolidează prezența în Marea Neagră

Externe 17 Aprilie 2021 / 20:08 761 accesări

Sâmbătă, două nave de război și 15 nave mici au tranzitat Bosforul, pentru ceea ce Moscova numește “un exercițiu defensiv temporar”.

Reuters relatează că două nave din clasa Ropucha din Flota de Nord a Rusiei, capabile să transporte tancuri și să livreze armament și trupe în timpul asalturilor de pe coastă, au tranzitat sâmbătă Bosforul, după ce vineri o navă care transporta camioane logistice și echipamente pentru forțele NATO din România a tranzitat strâmtoarea.

Manevrele militare ale Rusiei în Marea Neagră vin într-un moment în care relațiile cu Occidentul sunt tensionate și coincid cu o imensă acumulare de trupe ruse lângă Ucraina, și după ce Moscova a închis strâmtoarea Kerci “pentru navele de război și alte nave străine”.

La Sankt Petersburg, un diplomat ucrainean a reținut pentru scurt timp, fiind acuzat că a primit informaţii clasificate dintr-o bază de date a serviciului de informații.

Experții se tem că urmează o escaladare a luptelor din estul Ucrainei, între separatiștii susținuți de ruși și forțele guvernamentale ucrainene.

Relațiile Rusiei cu Washingtonul, care a anulat operațiunea de desfășurare a două nave proprii de război în Marea Neagră săptămâna trecută, au atins un nou nivel minim după Războiul Rece. Rusia a expulzat 10 diplomați americani, ca reacție la o decizie similară a Washingtonului și la sancțiunile impuse Moscovei pentru atacul cibernetic asupra SolarWinds și pentru ingerințele în alegerile prezidențiale americane.

Sursă: Reuters.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1763 secunde