Rusia. Partidul Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin, a câștigat scrutinul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia. Partidul Rusia Unită, care îl susține pe președintele Vladimir Putin, a câștigat scrutinul

Externe 20 Septembrie 2021 / 00:36 615 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Partidul președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, s-a clasat pe prima poziție la alegerile de trei zile pentru Duma de Stat, iar Partidul Comunist pe locul 2 cu 25.17% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare, după ce Kremlinul a înlăturat candidații opoziției.

Secțiile de vot s-au închis în toate regiunile Rusiei, după trei zile de vot , în timp ce prezența națională la vot la ora 19.00 era de 45.15%, potrivit Șefei Comisiei Electorale Centrale, care a confirmat 12 cazuri de voturi multiple la nivel național, în ciuda informațiilor și imaginilor care au arătat că fraudele au fost extinse și nu doar izolate, relatează Reuters.

Partidul a câștigat puțin peste 54% din voturi în 2016, ultima dată când au avut loc alegeri parlamentare. De atunci, s-a confruntat cu o scădere a popularității sale, pe fondul scandalurilor de corupție, al nivelului de trai în scădere, dar și a operațiunilor masive de represiune a criticilor Kremlinului din ultimii ani.

Partidul lui Putin era așteptat să câștige acest scrutin după ce Kremlinul a zdrobit programul lui Aleksei Navalnîi ”vot inteligent” și a interzis candidații opoziției de a participa la scrutin.

Sursă: Reuters.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2855 secunde