S-a anunțat la București! TAXĂ asupra giganţilor mediului online

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Franța aplică legea S-a anunțat la București! TAXĂ asupra giganţilor mediului online
Tehnologie 05 Aprilie 2019 / 16:24 978 accesări 0 comentarii

Franţa este decisă să pună în practică o taxă asupra giganţilor mediului online (aşa-numita 'taxă Gafa' - acronim de la Google, Amazon, Facebook, Apple), a anunţat vineri ministrul francez al finanţelor, Bruno Le Maire, în pofida apelurilor americane de a se renunţa la această intenţie, transmite AFP, potrivit Agerpres. ''Suntem decişi să punem în aplicare o taxă asupra celor mai mari întreprinderi din mediul online pentru a aduce mai multă justiţie şi eficacitate în sistemul fiscal internaţional'', a spus Le Maire, reacţionând astfel la declaraţiile făcute joi de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. ''Toate ţările îşi iau în mod liber şi suveran deciziile în materie fiscală'', a adăugat oficialul francez la sosirea la o reuniune informală a miniştrilor de finanţe din zona euro, organizată la Bucureşti. Mike Pompeo i-a solicitat joi Franţei să nu adopte o 'taxă Gafa', care în opinia sa ar avea un impact negativ asupra giganţilor americani din mediul online şi asupra cetăţenilor francezi care le folosesc serviciile.

Bruno La Maire a reamintit că şi alte state europene, precum Marea Britanie şi Austria, au adoptat poziţii similare cu cea a Parisului. Austria a anunţat că va impune o 'taxă Gafa' de 5%, superioară celei de 3% pe care intenţionează să o adopte Franţa.

În urmă cu trei săptămâni, statele membre ale Uniunii Europene au suspendat formal proiectul unei taxe europene asupra giganţilor mediului online din cauza opoziţiei a patru ţări. Aşa cum era de aşteptat, Irlanda, Suedia, Danemarca şi Finlanda au respins această iniţiativă legislativă europeană, ceea ce a condus la blocarea proiectului întrucât, în materie fiscală, pentru ajungerea la un acord este necesară unanimitatea la nivelul UE.

Washingtonul a reacţionat la scurt timp, anunţând că are în vedere sesizarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) în legătură că taxele, în opinia sa ''discriminatorii'', pe care Franţa şi alte ţări europene vor să le impună giganţilor internetului, precum Facebook şi Google.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2082 secunde