Sală multifuncțională pentru copiii cu nevoi speciale, inaugurată la Centrul “Delfinul”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanţa

Sală multifuncțională pentru copiii cu nevoi speciale, inaugurată la Centrul “Delfinul”

Social 03 Aprilie 2019 / 11:41 962 accesări

Începând de astăzi, 3 aprilie 2019, elevii din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Delfinul” Constanţa (Strada Semănătorului nr. 8) sunt beneficiarii unei săli multifuncționale, destinată să găzduiască activități terapeutice pentru copiii cu nevoi speciale. La festivitatea de inaugurare a acestei săli multifuncționale a participat artistul Mihai Mărgineanu, una dintre persoanele care a sprijinit încă de la început campania "MusicForAutism".

Beneficiarii acestei Campanieisunt:

1.Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Maria Montessori” Constanța, prin inaugurarea sălii de stimulare senzorială, pentru aproximativ 150 de copii diagnosticați cu deficient mintală, tulburări din spectrul autist , deficient asociate etc.
2.Asociația de Terapii Suportive Hipoterapia Constanța a achiziționat doi cai pentru hipoterapie (terapia cu cai), beneficiarii fiind copii cu deficiență psihomotorie,autism, ADHD, etc. Tot datorită acestui proiect copiii din cadrul asociației sunt
beneficiarii hipoterapiei gratuit, susținută de campanie.

3.Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă:”Albatros” Constanța prin realizarea unui mini laborator de patiserie - cofetărie conform standardelor U.E., inaugurat de trupa Cargo. Scopul acestui laborator este de a facilita integrarea profesională și socială, beneficiarii fiind elevii cu nevoi educative speciale din cadrul centrului, și a unei săli de muzică, inaugurată de către trupele Vița de Vie, Trooper și Cristian Hrubaru.

4.Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Delfinul“ Constanța, prin inaugurarea sălii de stimulare senzorială, beneficiarii fiind aproximativ 200 de copii diagnosticați cu deficiență mintală, tulburări din spectrul autist, deficiențe asociate etc. Totodată în cadrul acestui centru suntem pe cale să inaugurăm o sală multifuncțională, în cadrul căreia am achiziționat un videoproiector interactiv. Sala va fi inaugurată de Mihai Mărgineanu și trupa Cargo.

5. Toate centrele beneficiază în urma campaniei de sistem audio, iar copiii ascultă muzică în pauze.

Finanțarea obținută în urma concertelor caritabile din 2019-2021 va servi la amenajarea și dotarea terenurilor de sport din cadrul centrelor pentru elevii cu dizabilități, cât și la achiziționarea altor materiale necesare în terapiile ce vizează integrarea profesională și socială.

Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Delfinul” își propune să creeze un spaţiu de joacă în aer liber pentru copiii diagnosticați cuautismși nu numai, dat fiind faptul că este un centru care se adresează şi copiilor cu deficienţe asociate (mintale, neuromotorii, senzoriale sau asociate,autism, sindrom down etc.), în care cei mici să se manifeste liber, să înveţe în ritm propriu, să înveţe să colaboreze cu ceilalti, să înveţe să înţeleagă realitatea, să înveţe să se adapteze, pe cât posibil, ca viitori adulţi.12