Samsung S20 Ultra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Samsung S20 Ultra

Unde excelează și unde lasă de dorit
Tehnologie 16 Iunie 2020 / 17:01 2443 accesări

Samsung S20 Ultra, cel mai recent flagship al Samsung, vine cu o cameră excelentă și un zoom din altă lume, însă compensează cu un design incomod, performanțe îndoielnice ale bateriei și un preț ridicat. Ar trebui să îl cumperi?

Nu putem nega faptul că Samsung S20 Ultra este un telefon extrem de îndrăzneț. Vine cu un senzor de 108 megapixeli, care surprinde scene pentru decupaje detaliate, care te fac să spui „wow!”. Apoi mai există obiectivul cu zoom de 100x care dezvăluie extrem de multe detalii pe care nu le poți vedea de departe cu ochiul liber. Și frumoasa cameră selfie de 40 de megapixeli este un atu excelent.

Cel mai avansat (și mai scump) flagship nou al Samsung depășește limite. Pe hârtie, Samsung S20 Ultra este imbatabil. Are un ecran extrem de colorat de 6,9 inci, de la margine la margine și o baterie enormă de 5.000 mAh. În plus, vine cu toate impermeabilizările, încărcarea rapidă și încărcarea wireless inversă, pe care le aștepți de la un telefon Samsung de top.

Cu toate acestea, în viața reală, Samsung S20 Ultra nu este chiar cel mai bun telefon pe care să îl cumperi, în special la acest preț. Fotografia pe care o face este de cele mai multe ori superbă, însă dezavantajele care vin pe partea hardware și software diminuează entuziasmul.

Pe de o parte, camera Samsung S20 Ultra de 108 megapixeli este cea mai ispititoare caracteristică. Acesta promite fotografii detaliate cu o culoare strălucitoare, pe care le poți decupa pentru detalii maxime.

Totuși, nu vei face de obicei pozele la 108 MP. Aceasta este o setare de fotografie pe care trebuie să o alegi, iar aceste imagini ocupă de până la opt ori cantitatea de spațiu de stocare față de o fotografie implicită.

Același lucru îl putem spune și despre „Space Zoom” de la Samsung. Un amestec de zoom optic și digital este un instrument util atunci când ai nevoie, dar cu siguranță nu vei tânji după asta dacă nu ar exista. Sau cel puțin nu des.

Totuși, încercarea Samsung este impresionantă. De obicei, calitatea imaginii nu este bună la o distanță atât de extremă, dar nu pentru asta este funcția. Este acolo pentru a obține o imagine pe care probabil că nu ai obține-o altfel. Dacă subiectul contează pentru tine, vei fi mai fericit să îl ai decât să nu îl ai.

Singura problemă la camera Samsung S20 Ultra este că, prin reproiectare, distanțele focale par să se fi schimbat într-un mod care face imposibil modul macro.

Telefoanele Samsung S20 Ultra captează toate videoclipurile în rezoluție 8K. Aceste fișiere sunt imense. Samsung spune că fiecare video de un minut va „cântări” 600 MB de stocare. De asemenea, trebuie să stai alarmant de departe de subiect pentru a-l încadra în cadru.

Videoclipul 8K este viitorul, dar sunt puține platforme disponibile în acest moment, cum ar fi televizoarele (chiar și Samsung) și site-urile de social media, unde vei putea vizualiza acest conținut.

În plus față de cameră, telefoanele Samsung S20 Ultra au o caracteristică de excepție în ecranul de 120Hz. Acest număr se referă la pixelii ecranului care se actualizează de 120 de ori pe secundă.

Din păcate, modul 120Hz folosit full-time scurge bateria telefonului ca un vampir însetat. Într-o zi vei trece de la 100% la 15% în doar nouă ore.

Caracteristicile Samsung S20 Ultra sunt principalul său avantaj, dar nu le poți folosi fără să ridici dispozitivul care, conform numelui, este ultra-mare și greoi. Cu un ecran de 6,9 inci și o greutate de 220 de grame, dar și laturi mai groase decât Galaxy Note 10 Plus, Samsung S20 Ultra este un telefon uriaș.

Funcțiile precum camera și bateria definesc Samsung S20 Ultra, dar mai multe lucruri se întâmplă sub capotă. Telefoanele folosesc procesorul Snapdragon 865 de la Qualcomm, care a fost rapid în testele de evaluare comparativă.



Ştiri recomandate

12