Sănătatea și Asistența socială, ÎN STRADĂ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Promisiuni neonorate ale Guvernului

Sănătatea și Asistența socială, ÎN STRADĂ!

Sănătate 19 Aprilie 2018 / 16:13 1391 accesări

Promisiunile neonorate ale Guvernului scot Sănătatea și Asistența socială în stradă; de data aceasta, organizat! Pe 19 aprilie 2018, membrii Consiliului Național al Federației ”Sanitas” din România au decis programul de proteste pentru perioada următoare. Astfel, 26 aprilie - miting organizat în București. Începând din 27 aprilie, se definitivează și se centralizează listele de semnături pentru declanșarea grevei generale; 7 mai - grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 - 11.00;11 mai - grevă generală în sistemul de Sănătate și Asistență socială.

Toți reprezentanții organizațiilor județene au arătat care sunt deficiențele aplicării legii salarizării în unitățile sanitare și de asistență socială din teritoriu. Conform datelor salariale colectate până acum de la membrii de sindicat, există două categorii de angajați (medici și asistenți medicali) al căror salariu a crescut, în proporții diferite, însă există cel puțin șapte categorii profesionale care pierd din venitul salarial lunar sume care ajung până la 1.300 lei, potrivit reprezentanților Consiliului Național ”Sanitas”.

Discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum și promisiunile guvernanților de a acoperi pierderile salariale - promisiuni făcute și neonorate, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale ”Sanitas”.

Principalele revendicări ale Federației Sanitas sunt:

Modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament. Creșteri salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială. Negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate, potrivit Consiliului Național al Federației ”Sanitas” din România.12
Pagina a fost generata in 0.1873 secunde