„Sanitas“: Apel la unitate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Sanitas“: Apel la unitate!

Sănătate 20 Februarie 2019 / 14:02 6290 accesări

Marţi, 19 februarie, Guvernul României a modificat OUG 114/2018 printr-un document legislativ care nu se afla pe ordinea de zi şi care nu a fost făcut public încă, anunță Sanitas. "Această nouă reglementare din care cunoaştem frânturi ce ne-au fost puse la dispoziţie, după adoptare, printr-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii este o încercare de reparare a unora din multiplele erori şi inechităţi generate de Legea 153/2017 şi adâncite de OUG 114/2018.

Ne este clar că acest lucru s-a întâmplat la presiunea organizaţiilor sindicale care au reuşit să transmită pe diverse canale, tuturor celor responsabili, că e nevoie de o măsură imediată pentru a opri escaladarea nemulţumirilor din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

Ce nu înţelegem, însă, este de ce Guvernul a decis să facă modificarea “la secret”, fără consultarea partenerilor sociali.

Noi, Federaţia SANITAS ne-am exprimat în toate mesajele noastre disponibilitatea la dialog, buna-credinţă şi dorinţa expresă de a identifica la masa negocierilor soluţii pertinente şi sustenabile, de lungă durată, pentru satisfacerea nevoilor membrilor noştri de sindicat, pentru readucerea echilibrului în sectoarele de activitate pe care le reprezentăm.

La acest moment constatăm o bătălie a declaraţiilor, o căutare disperată de aliaţi, o luptă care tinde să dezbine definitiv ceea ce, cândva, se numea “echipa medicala” şi chiar funcţiona ca o echipă. Şi mai mult, chiar dacă se numea echipa medicală, în această sintagmă erau cuprinşi de fapt toţi salariaţii dintr-o unitate medicală sau de asistenţă socială, fiindcă fiecare lucrător în sistem, fie el medical, auxiliar sau tehnic-administrativ, indiferent de nivelul de pregătire, este parte la desfăşurarea în bune condiţii a complexului proces de îngrijire medicală.

Suntem pe punctul de a asista la cea mai mare criză din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, o criză fără precedent, produsă de profunda dezbinare a tuturor categoriilor de salariaţi care se consideră nedreptăţite de politicile salariale actuale.

Ori menirea noastră, a organizaţiilor sindicale, este să ne păstrăm salariaţii multumiţi, uniţi şi să le asigurăm un loc de muncă cu condiţii decente", scrie Sanitas.

În acest sens, Federaţia SANITAS lansează, pe 20 februarie, un mesaj de unitate către toate organizaţiile sindicale din cele două cele mai afectate sisteme bugetare româneşti: SĂNĂTATEA şi ASISTENŢA SOCIALĂ!

Facem apel la toţi salariaţii, indiferent de organizaţia sindicală din care fac parte să înţeleagă că nu printre colegi îi vor descoperi pe cei care le-au creat dificultăţile de astăzi, ci că, dimpotrivă, printre colegii de la muncă îşi pot găsi aliaţi în lupta pentru reinstalarea echilibrului!

Noi vom continua să susţinem prin toate formele de manifestare sindicală revendicările membrilor noştri şi ne exprimăm speranţa că ne vor fi alături toţi salariaţii din sistem.

Iar guvernanţilor le transmitem că aşa cum am dovedit în continua noastră activitate sindicală, vom rămâne deschişi colaborării, negocierii şi unui parteneriat corect, în beneficiul celor care ne-au investit cu încrederea lor!12
Pagina a fost generata in 0.133 secunde