Şarapova, Serena şi Federer, primii finalişti la Australian Open

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Şarapova, Serena şi Federer, primii finalişti la Australian Open
Sport 26 Ianuarie 2007 / 00:00 447 accesări 0 comentarii

Primul turneu de Grand Slam al anului şi-a desemnat, ieri, finalistele întrecerii feminine de simplu. În prima semifinală, Serena Williams, a 81-a jucătoare a lumii înaintea turneului, a învins-o pe Nicole Vaidisova, cehoaica de 17 ani oferind o replică foarte tăioasă mai experimentatei sale oponente. Vaidisova a controlat primul set, adjudecîndu-şi un break chiar în debutul meciului, dar Serena a avut puterea să revină după ce a salvat o minge de set. Setul s-a hotărît în tie-break, unde mezina familiei Williams s-a impus cu 7-5. În setul secund Serena s-a distanţat rapid la 5-1, însă Vaidisova a avut o tresărire de orgoliu, revenind cu break la 4-5. Atît a putut cehoaica, pentru că Serena a fructificat a şasea minge de meci şi s-a calificat în a treia finală la Australian Open, după cele cîştigate în 2003 şi 2005. După ce a fost eliminată în semifinale la precedentele două ediţii ale turneului de la Antipozi, Maria Şarapova a găsit în sfîrşit drumul spre ultimul act. Kim Clijsters a ţinut ritmul cu rusoaica de 19 ani doar în debutul primului set, cedat cu 4-6. Viitoarea lideră mondială s-a impus în actul secund cu 6-2, semnînd, totodată, o calificare ce nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Serena Williams şi Maria Şarapova se vor afla, sîmbătă, pentru a cincea oară faţă în faţă, în precedentele patru confruntări directe împărţindu-şi victoriile.

Şi competiţia masculină şi-a desemnat, tot ieri, primul finalist. Anunţată drept adevărata finală a turneului de la Melbourne, semifinala dintre Roger Federer şi Andy Roddick a fost la discreţia liderului mondial, acesta impunîndu-se extrem de uşor, cu 6-4, 6-0, 6-2, la capătul a doar 83 de minute de joc. În urma acestui rezultat, elveţianul a urcat la 13-2 scorul confruntărilor directe cu americanul şi a bifat a treia calificare din carieră în ultimul act la Australian Open. Cel de-al doilea finalist al turneului masculin va fi desemnat în această dimineaţă (ora 10.30), la capătul disputei dintre Tommy Haas şi Fernando Gonzalez. Cei doi sportivi s-au mai întîlnit o singură dată în trecut, chilianul tranşînd în favoarea sa partida din 2004, de la Dusseldorf (6-4, 7-6).

Perechea Andreea Văideanu - Erika Zanchetta (România - Italia) a ratat, ieri, calificarea în finala probei de dublu junioare de la Australian Open. Văideanu şi Zanchetta au fost învinse, în semifinale (3-6, 2-6), de cuplul Julia Cohen - Urszula Radwanska (SUA - Polonia), cap de serie numărul unu.Pagina a fost generata in 0.1366 secunde