S-au târât... ilegal în România. Despre cine este vorba

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Visau să ajungă în Vest

S-au târât... ilegal în România. Despre cine este vorba

Eveniment 30 Septembrie 2018 / 15:18 541 accesări

Doi tineri albanezi și-au făcut intrarea în România, pe jos, târâș. Din cauza aceasta au și atras atenția polițiștilor de frontieră. Hainele le erau murdare și arătau deplorabil. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Ostrov au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni albanezi, care au încercat să intre ilegal în România din Ruplica Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde“. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Gărzii de Coastă, în data de 28 septembrie, în urma activităţilor informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, judeţul Constanţa, au depistat pe raza localității Almălău, judeţul Constanţa, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă și aveau pe haine urme de noroi, acestea au fost duse la sediul instituției pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 19, respectiv 21 de ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii albanezi fiind predați autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.12
Pagina a fost generata in 0.1891 secunde