Schimbări în programul „Respect”! Noutăți importante pentru beneficiari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anunț Schimbări în programul „Respect”! Noutăți importante pentru beneficiari
Administrație 01 August 2018 / 17:48 677 accesări 3 comentarii

Serviciul Public de Asistență Socială din Constanța anunță că, începând cu data de 1 august, toți pensionarii sau beneficiarii de indemnizații speciale care primesc în mână cel mult 1.400 de lei, sunt incluși în programul „RESPECT”. Începând cu aceeași dată, pensionarii cu pensie mai mică sau egală de 1.600 de lei, beneficiază de acordarea de facilități la transportul public de călători. Amintim că, prin programul „Respect”, se acordă câte patru bonuri de masă a câte 10 lei pentru pensionarii cu venituri mici și persoanele asistate social. Beneficiarii intră în posesia tichetelor de opt ori pe an, în lunile februarie, aprilie, mai, iunie, august, octombrie, noiembrie și decembrie. Ajutoarele se acordă pensionarilor sau persoanelor care sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.400 lei, persoanelor fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani, persoanelor cu handicap grav sau accentuat, persoanelor care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001, reprezentanților legali ai familiilor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal; altor persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) - e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință.

Loading...

3 comentarii

Constănțean 00:45:03 / 03 August 2018
Foarte frumos din partea celor care fac astfel de fapte !

Venim cu rugămintea, ca cei care se ocupă de tichetele "respect", să majoreze suma fiecărui tichet dintre cele 4 tichete, pentru că 10 lei *4 tichete = 40 de lei, prețurile au crescut / au explodat și în prezent, cât / ce mai poți cumpăra de cei 40 de lei, așa că rugăm / chiar insistăm să se găsească o soluție prin care să se majoreze valoarea fiecărui tichet "respect" ! Cu respect, mulțumim anticipat pentru ce are să mai întreprindă primăria și consiliul local al municipiului Constanța ! Suntem în așteptarea surprizelor pentru cei care au muncit din greu pentru acest oraș și pentru această țară, oamenii au muncit ani de zile de luni și până sâmbătă inclusiv, unii oameni au muncit și duminica pentru că așa a fost și este activitatea respectivă, plus că-n anii comunismului, oamenii muncii efectuau muncă patriotică pe tarlalele patriei pentru recoltarea produselor agricole, alteori au măturat străzile orașului Constanța și astăzi, unii tineri, ne cataloghează ca fiind : comuniști dogmatici, moși și babe fără dinți și că ne întrețin ei, dar noi, oamenii muncii de altădată, ne-am făcut datoria, am muncit și nu am așteptat ca statul să ne dea bani, ajutorul social, așa cum în prezent se întâmplă cu mulți oameni buni de muncă, stau și întind mâna și iau bani de la stat fără a munci, este păcat, sunt oameni fără milă și fără rușine pentru că salariile și pensiile celor îndreptățiți sunt diminuate din aceste motive ale nesimțirii unora și altora trântori și nesimțiți, că într-adevăr sunt și oameni care sunt cu adevărat handicapați, merită tot sprijinul pentru ei și cei care îi îngrijesc !

Nelu 09:22:32 / 03 August 2018
Pentru Constănțean

Fa o comparație intre un pensionar din Germania (-om de rand) și un pensionar din România. Și o sa vezi diferența. Pentru acest lucru luptam.

Constănțeanul 11:36:08 / 03 August 2018
Pentru noi toți

Vă urez succes ! Dar, vedeți să nu vă împotmoliți, pentru că toți politicienii, că-s de dreapta ori de stânga ori de centru....., sunt : abili, se trag din foștii comuniști din tată ori din mamă și au tehnica manipulării și dezbinării, ponegririi....., de ce am ajuns unde am ajuns, pentru că mai toți oamenii de la sărăcie, trădează, se vând, toarnă pe unii pe alții, pentru ca să trăiască puuuuțin mai bine, au fost cazuri când cei mai apropiați, din variate motive, au turnat pe cei apropiați, așa că despre ce vorbim, vorbim ca să ne aflăm în treabă, că pensionarii din Germania...., trăiesc bine, păi trăiesc bine pentru că, nemții au avut și au încă colinii, printre care ne numărăm și noi, românii, la fel se poate vorbi și despre : Franța, Anglia, Rusia, Spania, Italia, SUA, Olanda, Belgia, Danemarca... așa că noi, am fost și sunt la cheremul unora și altora, noi am fost stăpâniți, noi, nu am stăpânit și nici nu am exploatat pe nimeni, pentru acest dezavantaj, noi ca popor prin conducătorii noștri, am fost exploatați dublu : o dată de cei sub a cărei stăpânire am ajuns de la o perioadă a istoriei la alta și chiar de conducătorii proprii, care conducători, i-am avut / îi avem cocoțați în fruntea țării noastre, de cei care ne-au stăpânit și ne stăpânesc și astăzi, să nu trăim cu și în iluzii deșarte, că în România, binele nu are să se reverse vreodată pentru că așa se dorește în altă parte, noi am fost și suntem o colonie când a unora când a altora și fiecare dintre colonizatori, face ce vrea cu noi și noi ne luptăm și ne macinăm unii pe alții și tot așa mai trece o generație, generație după 1989 din păcate, am făcut parte noi, acum voi și tot, ne vom uita cu jind când la germani, când la englezi, cââând...... , când s-a mai pomenit la români atâââtea : crime, dezastre, violență, ură, avorturi, incest....., spun asta pentru că, poporul român prin definiție este un popor : tihnit, muncitor, gospodar, primitor și dintr-o dată a devenit ca o fiară de nestăvilit, pentru că asta am învățat de la așa zisa democrație propovăduită și fluturată de occidentalii europeni : că dacă vom ajunge în UE, în România are să curgă numai lapte și miere, abia acum ne-am dat seama cât lapte și miere curge în România, adică curg, ce, doar : saracie, violurile pe bandă rulantă, crimele, unii își pun lațul de gât, incestul în masă, lgbt, accidentele.......!? Sunt români care pleacă cu năravurile de aici acolo unde merg peste hotare și : se bat între ei ori îi bat pe cei de acolo, ucid, fură, violează, împușcă, bineînțeles că sunt români care fac cinste României terfelite și jefuite de colonizatorii știuți foarte bine de noi toți, românii robii lor și de conducătorii interi care sunt mâna mai lungă a colonizatorilor !?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1619 secunde