Scutiri la plata impozitelor pentru soții veteranilor și văduvele de război

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Scutiri la plata impozitelor pentru soții veteranilor și văduvele de război

Economie 23 August 2016 / 19:12 418 accesări

Veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori care au fost prizonieri vor beneficia de facilitățile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015, a decis Ministerul Finanțelor.

În cazul veteranilor și al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile și terenurile deținute în comun cu soții/soțiile acestora, precum și pentru un mijloc de transport, la alegere. Pentru persoanele persecutate din motive politice și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri și soții/soțiile acestora, scutirile se acordă pentru locuința de domiciliu, terenul aferent acesteia și pentru un mijloc de transport, la alegere. În acest sens, au fost completate prin Ordonanță de Urgență, articolele 456, 464 și 469 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

„Veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri au beneficiat și până acum de scutiri de la plata taxelor și impozitelor pe clădiri/terenuri/un mijloc de transport. De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, soțiilor și soților acestora nu li s-au mai acordat astfel de scutiri. Este și motivul pentru care venim acum cu propunerea de modificare a Codului Fiscal și le redăm drepturile pierdute soților și soțiilor persoanelor sus menționate”, a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deținute în comun de soți cu o terță persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deținută de categoriile sus menționate și de soții/soțiile acestora.

Scutirile de impozit se vor aplica în termen de 30 de zile. Autoritățile locale au obligația să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soții/soțiile persoanelor mai sus menționate - pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 și data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2487 secunde