Se apropie termenul limită stabilit de UEFA pentru orașele care ar urma să găzduiască Euro 2020

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se apropie termenul limită stabilit de UEFA pentru orașele care ar urma să găzduiască Euro 2020

Sport 17 Aprilie 2021 / 10:56 435 accesări

Numai 8 dintre cele 12 orașe care au fost alese de UEFA pentru a găzdui cea de-a 16-a ediție a Campionatului European de Fotbal au oferit asigurări referitoare la accesul spectatorilor pe stadioane. Este vorba despre Sankt Petersburg, Budapesta, Baku, Amsterdam, București, Copenhaga, Glasgow și Londra.

Vestea bună pentru suporterii români este că pe Arena Națională vor putea fi cel puțin 13.000 de spectatori la meciurile de la EURO 2020, conform declarațiilor ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Există însă riscul ca anumite națiuni să-și piardă dreptul de a organiza anumite partide din cadrul primului Euro, care se va desfășura într-un an impar, întrucât președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a lăsat să se înțeleagă că nu va fi de acord ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porțile închise.

Dublin și Bilbao ar putea fi scoase din ecuație

Irlanda și Spania au anunțat că nu pot garanta prezența spectatorilor la meciurile din această vară, în timp ce Munchen și Roma încă nu s-au pronunțat, dar mai au timp până pe 19 aprilie să furnizeze un răspuns clar.

"Federația irlandeză de fotbal, urmând sfaturile și îndrumarea guvernului, a notificat astăzi UEFA că, din cauza pandemiei de Covid-19, în acest moment nu este în măsură să ofere asigurări cu privire la numărul minim de spectatori la meciurile de la EURO 2020 prevăzute să aibă loc la Dublin în luna iunie", a precizat Federația Irlandeză de Fotbal într-un comunicat oficial.

Dublin Arena, arenă construită în 2010, are o capacitate de 51.711 de locuri și ar fi trebuit să găzduiască un meci din optimile de finală și trei din faza grupelor.

Federația Spaniolă de Fotbal se află în aceeași situație: „Obligația de a vaccina 60 la sută din populația Țării Bascilor și din restul Spaniei înainte de 14 iunie sau un număr care nu depășește doi la sută din paturile de la ATI ocupate cu pacienți Covid la data meciurilor sunt obiective imposibil de realizat și, prin urmare, vor duce la absența publicului,” anunță spaniolii printr-un comunicat oficial.

Stadionul San Mames, construit în 2013, are o capacitate de 53.289 locuri și ar fi trebuit să găzduiască o partidă din optimi și trei meciuri din grupe.

Favoritele la câștigarea Euro 2020 (în 2021)

În acest moment, cu mai puțin de două luni până la startul turneului final, Anglia și Franța sunt cotate ca fiind principalele favorite (ambele au cotă 6) la câștigarea Campionatului European de Fotbal din 2021, fiind urmate de Belgia (cotă 7), Germania (cotă 8), Portugalia și Spania (ambele au cotă 9).

Deși Italia (cotă 12) și Olanda (cotă 13) sunt văzute ca fiind outsidere, aceste două reprezentative ne-au demonstrat, de-a lungul istoriei, că nu trebuie niciodată să fie ignorate, întrucât pot produce surprize în orice moment.

Click aici pentru a vedea cotele oferite de casele de pariuri online licențiate în România pentru toate meciurile de la Euro 2020 (2021).

În ceea ce privește Gheata de Aur, care se va acorda celui mai bun marcator de la turneul final, principalul favorit este Harry Kane (cotă 6), lider în clasamentul marcatorilor din acest sezon de Premier League, cu 19 reușite, fiind la egalitate de puncte cu Mohamed Salah.

Următorul este Romelu Lukaku, atacantul Interului, care are o cotă de 9, fiind urmat de Cristiano Ronaldo, cu o cotă de 10 și de Alvaro Morata, respectiv Memphis Depay, ambii având o cotă de 13 pentru a obține titlul de golgheter al Campionatului European de Fotbal din 2021.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.5257 secunde