Selma Cadâr, la un singur pas de medalie la FOTE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Festivalul Olimpic al Tineretului European Selma Cadâr, la un singur pas de medalie la FOTE
Sport 31 Iulie 2015 / 00:00 546 accesări 0 comentarii

Sportivii constănțeni sunt aproape de a câștiga prima medalie, la tenis de câmp, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediția de vară, competiție care are loc în aceste zile la Tbilisi (Georgia). Aflată printre favorite la câștigarea unei medalii, Selma Cadâr și-a confirmat statutul, reușind să se califice în semifinalele probei de simplu fete. Cap de serie nr. 3, sportiva legitimată la LPS „Nicolae Rotaru a învins-o, în optimi, pe Maria Lota Kaul (Estonia), cu scorul de 6-4, 6-1, iar ieri a trecut, în sferturi, de favorita nr. 12, Katyarina Paulenka (Belarus), cu scorul de 6-3, 6-0. Constănțeanca va avea însă o misiune extrem de dificilă în tenativa de a accede în ultimul act al competiției, urmând să dea piept, în semifinale, cu principala favorită a întrecerii, Lucie Kankova (Cehia). Selma Cadâr se află în cursă pentru un loc pe podium și în proba de dublu, unde face pereche cu Andreea Prisăcariu. Favorite nr. 6, cele două s-au calificat în sferturi, după ce au trecut, în optimi, de dublul german alcătuit din Siemers Catos și Emily Seibold, cu 6-3, 6-3 și vor lupta pentru un loc în semifinale cu favoritele nr. 2, Katyarina Paulenka și Yulyia Hatauka (ambele din Belarus).

Din păcate, Ștefan Paloși s-a oprit în sferturile probei de simplu băieți, fiind învins de belgianul Tibo Colson, cu scorul de 6-4, 7-6, după ce trecuse în optimi de georgianul David Chelidze, cu 6-4, 6-0. La dublu, sportivul legitimat la CS Mamaia Idu și partenerul său, Cristian Andreescu, au ajuns în sferturi, după succesul obținut, în optimi, în fața favoriții nr. 7, elvețienii Von der Graf și Aaron Schmidt, cu 6-3, 6-7 (4/7), 6-4, și se vor duela pentru calificarea în penultimul act cu principalii favoriți la câștigarea medaliei de aur, polonezii Tomasz Dudek și Daniel Michalski.

În competiția de atletism, Ioana Manoliu (LPS „Nicolae Rotaru”) a luat startul aseară, în finala probei de săritura în lungime, unde s-a calificat cu a zecea performanță, iar Răzvan Grecu (CS Farul) va intra azi în calificările probei de triplusalt.

După primele patru zile ale competiției, România a cucerit trei medalii, două de aur, prin înotătoarea Maria Claudia Gâdea, în proba de 400 metri mixt și atleta Georgiana Aniţei, în proba de triplusalt, și una de argint, prin atletul Ioan Sitoianu, la săritura în lungime, care a stabilit și un nou record personal, 6,89 metri. În proba de 1.500 de metri, Elena Cimpoieru a terminat pe locul 5, cu timpul de patru minute, 42 de secunde şi 79 de sutimi.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1628 secunde