Sindicaliștii nemulțumiți din „Sanitas“ amenință cu greva generală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Întâlnire de urgență la Ministerul Sănătății:

Sindicaliștii nemulțumiți din „Sanitas“ amenință cu greva generală

Social 11 Martie 2018 / 16:21 1410 accesări

Sanitas anunță că luni Federația a convocat Consiliul Național cu propunerea unei greve generale. Ca să preîntâmpine situația, ministrul Sănătății Sorina Pintea i-a chemat astăzi, la ora 13, pe sindicaliști pentru a discuta despre cerințele acestora, au precizat pentru ȘTIRIPESURSE.RO surse din cadrul Ministerului Sănătății. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noua formă a Legii salarizării, prin care personalul pierde la capitolul venituri. Până acum, membrii personalului medical aveau salarii mari, datorită sporurilor adăugate la salariul de bază. Acum, deși lefurile s-au triplat, veniturile medicilor au scăzut.

Sindicaliștii au fost chemați la Ministerul Sănătății de către ministrul Sorina Pintea, unde discută despre modificările salariale suferite de personalul medical, în urma noii legi a salarizării. Sindicaliștii Sanitas și-au stabilit revendicările, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Sănătății.

"1. Solicităm o creștere a salariului de bază cu 25 % pentru tot personalul.

2. Aplicarea anexelor 1-9 din Regulementul de sporuri, așa cum este el publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, la salariul de bază avut la 1 martie.

3. Exceptarea sistemului de sănătate de la articolul 25 din legea salarizării, adică depășirea plafonului de 30 % pentru sporuri", sunt cerințele sindicaliștilor.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că, deși lefurile s-au triplat, veniturile medicilor au scăzut.12
Pagina a fost generata in 0.1212 secunde