Snowden caută iertarea lui Obama la sfârșit de mandat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Snowden caută iertarea lui Obama la sfârșit de mandat

Externe 27 Iunie 2016 / 19:58 330 accesări

Edward Snowden pare să se fi săturat de viața în exil, oricât de valabilă ar fi această soluție, deocamdată. Echipa lui de avocați plănuiește să crească presiunea asupra Casei Albe pentru a obține iertarea președintelui Barack Obama, aflat la final de mandat, o șansă unică, am putea spune. Deocamdată, însă, Snowden se ascunde în Rusia.

Ben Wizner, șeful echipei de avocați a lui Snowden, a declarat duminică, pentru revista ”New York”, că vede o bună ocazie de a atrage atenția asupra cazului clientului său în septembrie, când celebrul regizor american Oliver Stone va lansa pe marile ecrane filmul inspirat de viața lui Snowden. Barack Obama este considerat cea mai mare speranță a lui Snowden, dar avocații lui pregătesc și alte soluții de a-și salva clientul de la un exil veșnic în Rusia. Una din soluțiile alternative ar fi aceea a unui proces corect, crede Snowden. În acest caz, el este de acord să răspundă acuzațiilor ce i-au fost aduse cum că ar fi pus în pericol SUA, prin informațiile pe care le-a furnizat despre programul de supraveghere și spionaj american. Totuși, când ești judecat pentru spionaj, nu beneficiezi de dreptul de a te apăra cu probe în fața unui juriu, ca la un proces obișnuit. ”Ei vor să arunce pe cineva în pușcărie pentru restul vieții pentru că a făcut dezvăluiri despre interceptări și spionaj, adică pentru ceva ce până și apropiații Casei Albe recunosc că ar fi bine să fie luat în discuție la ora actuală”, a mai adăugat Snowden.

În ciuda faptului că acesta nu poate susține cu argumente în fața unui juriu că dezvăluirile făcute de el au avut ca scop binele public, că a acționat în interesul cetățenilor americani, când a făcut dezvăluirile despre practicile NSA, Snowden speră că va reuși să revină în SUA, în condiții bune. Deocamdată, el continuă să lanseze tot felul de estimări și previziuni în diverse domenii, pe care le dezvăluie din apartamentul său moscovit. ”Sunt capabil să influențez lumea în problemele care mă peocupă, fapt pe care nu îl puteam face pe vremea când eram angajat NSA. După șocul pe care l-am provocat inițial cu dezvăluirile mele, când toată lumea a spus că sunt nebun, lucrurile s-au mai calmat, așa că sper că se va rezolva cu bine situația”, a mai declarat Snowden.

Taguri articol
SnowdenNSASUARusiaSpionajIertareObama


12
Pagina a fost generata in 0.1984 secunde