SOS! Gripa a omorât doi români: de 37 și 80 de ani. Vezi de unde sunt!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tot mai multe gripe și infecții respiratorii

SOS! Gripa a omorât doi români: de 37 și 80 de ani. Vezi de unde sunt!

Sănătate 05 Ianuarie 2017 / 14:35 1073 accesări

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat primele 2 decese confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3N2: o persoană de sex feminin, de 37 de ani, din județul Galați, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal; o persoană de sex feminin, de 80 de ani, din județul Dâmbovița, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal; posibil caz de import (Italia). Per total, la nivel național, morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost comparabilă cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale (municipiul București) și cu cazuri sporadice în unele județe.

326 DE CAZURI DE GRIPĂ!

Totodată, potrivit INSP, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 64.572, cu 15,2% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (56.024) și cu 1,7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (63.466). În săptămâna 26 decembrie 2016 - 1 ianuarie 2017 s-au înregistrat la nivel național 326 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 36 de cazuri înregistrate în săptămâna similară din 2015. Tot în perioada menționată, au fost înregistrate 12 cazuri de infecții respiratorii acute severe, cu 11 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent și cu 8 mai multe față de săptămâna precedentă.

În ediția trecută arătam că, la Constanța, multe dintre secțiile celei mai mari unități sanitare din județ - Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” - sunt supraaglomerate, urmare a numărului mare de internări, pacienți cu afecțiunii respiratorii severe.12