Sporurile şi alte indemnizaţii ale bugetarilor, îngheţate în 2019?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sporurile şi alte indemnizaţii ale bugetarilor, îngheţate în 2019?!

Social 05 Decembrie 2018 / 15:27 1899 accesări

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor transmite printr-un comunicat de presă că Guvernul Dăncilă pregătește un proiect de OUG pentru înghețarea salariilor bugetarilor în 2019. Proiectul ar urma să intre în Guvern vineri, 07 decembrie 2018.

Art. 6 – (1) Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se mențin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

(2) Ordonatorii de credite stabilesc nivelul sporurilor cu respectarea alin. (1) având obligația încadrării în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2019 prin buget.", prevede proiectul.

Surse guvernamentale au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că acest OUG va fi adoptat, dar este pur și simplu o măsură de prorogare a anumitor măsuri, așa cum s-a făcut și în anii trecuți.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2616 secunde