SSC Farul va juca barajul de promovare în Liga a 3-a pe stadionul de rugby „Mihail Naca“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La ora actuală, Stadionul „Farul“ este impropriu găzduirii unui meci oficial de fotbal

SSC Farul va juca barajul de promovare în Liga a 3-a pe stadionul de rugby „Mihail Naca“

Sport 17 Mai 2017 / 17:32 2934 accesări

Reprezentanții SSC Farul Constanța își doresc ca echipa lor să atingă vârful de formă sportivă la ora barajului de promovare în Liga a 3-a

Reprezentanții SSC Farul Constanța își doresc ca echipa lor să atingă vârful de formă sportivă la ora barajului de promovare în Liga a 3-a

Marcel Lică, președintele SSC Farul: „Cele mai mari șanse la ora aceasta sunt de a juca barajul pe stadionul de rugby“

Marcel Lică, președintele SSC Farul: „Cele mai mari șanse la ora aceasta sunt de a juca barajul pe stadionul de rugby“

Gheorghe Mina, antrenor secund SSC Farul: „Ne dorim ca echipa să ajungă la un nivel maxim de exprimare la ora barajului de promovare, astfel încât să nu avem probleme“

Gheorghe Mina, antrenor secund SSC Farul: „Ne dorim ca echipa să ajungă la un nivel maxim de exprimare la ora barajului de promovare, astfel încât să nu avem probleme“

Vlad Neagu, jucător SSC Farul: „Anticipez în aceste ultimele patru etape meciuri foarte frumoase, pentru că vom întâlni echipe clasate pe podium sau în apropiere“

Vlad Neagu, jucător SSC Farul: „Anticipez în aceste ultimele patru etape meciuri foarte frumoase, pentru că vom întâlni echipe clasate pe podium sau în apropiere“

Vineri, cu începere de la ora 18.00, stadionul „Flacăra” din Năvodari va găzdui meciul dintre echipa locală CS și SSC Farul Constanța, contând pentru etapa a 31-a din Liga a IV-a la fotbal. Partida a fost prefațată de reprezentanții liderului în obișnuita conferință de presă săptămânală, la care au fost abordate și alte subiecte. Cel mai important este faptul că manșa din barajul de promovare în Liga a 3-a la fotbal pe care o va găzdui SSC Farul nu se poate desfășura pe Stadionul „Farul”, așa cum dorea echipa suporterilor.

„În primul rând, statutul Stadionului „Farul” este încă incert, mai sunt câteva proceduri de finalizat. În al doilea rând, și cel mai important, starea în care se află acum stadionul nu este una în care să putem primi suporterii în condițiile cele mai bune. La ora actuală căutăm soluții și suntem în discuții cu reprezentanții mai multor stadioane, care și-au arătat disponibilitatea de a ne găzdui. Cele mai mari șanse la ora aceasta sunt de a juca pe stadionul de rugby (n.r. - „Mihail Naca”), un stadion de care ne leagă multe amintiri frumoase și performanțe extraordinare ale rugbyștilor constănțeni, multipli campioni. Este cea mai apropiată variantă, dar există și posibilitățile stadioanelor ITC, Voința și Portul. Nu ne-am gândit să jucăm pe terenul de la Academia Hagi, sunt convins că ne vom descurca în Constanța. Ce aș vrea să mai spun este că s-ar putea ca săptămâna viitoare să primim o veste bună pentru fotbalul constănțean. Fotbalul farist!”, a explicat Marcel Lică, președintele clubului constănțean, care a ținut să transmită „felicitări echipei Viitorul Constanța și lui Gheorghe Hagi pentru performanța extraordinară pe care au obținut-o, câștigând titlul de campioni ai României. Ne bucurăm pentru ei!”.

„Membrii Consiliului Director au discutat cu fostul mare înotător Răzvan Florea, care a fost de acord să dea lovitura de începere a meciului de baraj de la Constanța. Ne simțim onorați să-l avem în mijlocul nostru”, a precizat Lică. Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, a cucerit bronzul olimpic în 2004, la Atena, în proba de 200 metri spate. Și-a petrecut întreaga carieră de senior doar la CS Farul Constanța, iar după retragerea din activitate s-a dedicat proiectului său de suflet, fondând un club de înot, Atena Sport Club Constanța, unde este președinte și antrenor. La alegerile locale din vara anului trecut, Răzvan Florea a obținut mandatul de consilier local.

SSC Farul Constanța va juca barajul de promovare în Liga a 3-a cu o campioană a Ligii a IV-a dintr-un județ apropiat din punct de vedere geografic (cel mai probabil, acesta va fi Tulcea, Brăila, Ialomița sau Călărași). Datele de disputare sunt 17 iunie 2017, ora 18.00 (turul), și 24 iunie 2017, ora 17.30 (returul). Împerecherea echipelor campioane de județ va fi efectuată de către Departamentul de Competiții al FRF, iar stabilirea echipei gazdă din prima manșă se va face prin tragere la sorți. Cel mai probabil, acestea vor avea loc cu ocazia Adunării Generale Ordinare a FRF, din 27 mai 2017.

CU GÂNDUL LA BARAJ

Așa cum am mai anunțat, după desfășurarea etapei a 30-a SSC Farul a câștigat matematic Liga a IV-a constănțeană și nu mai poate pierde calificarea pentru barajul de promovare în Liga a 3-a. Mai sunt de jucat patru etape din acest campionat, în care pot fi acumulate maximum 12 puncte, iar avansul în clasament al liderului este acum de 14 puncte.

„Felicit conducerea tehnică și jucătorii pentru câștigarea campionatului. Acum așteptăm cu emoție meciurile de baraj, în urma cărora ne dorim să promovăm în Liga a 3-a. Felicit și suporterii care au fost alături de noi în fiecare etapă, mulțumim și sponsorilor care ne-au ajutat la realizarea acestui prim obiectiv al clubului nostru. Sper să ajungem la momentul barajului în forma sportivă maximă”, a spus Marcel Lică.

„Ne dorim ca echipa să ajungă la un nivel maxim de exprimare la ora barajului de promovare, astfel încât să nu avem probleme. Jocul prestat în ultimele etape ne dă încredere pentru viitor. Sper ca la ora acestor partide să avem tot lotul apt de joc și pregătit pentru a obține promovarea în Liga a 3-a”, a afirmat antrenorul secund al SSC Farul, Gheorghe Mina.

VINERI, SSC FARUL JOACĂ LA NĂVODARI

„La Năvodari va fi o dispută a orgoliilor, în care se vor înfrunta doi fariști adevărați, fiecare având dorința de a învinge. Nemaifiind o miză specială, aș vrea să asist la un joc spectaculos, cu un fotbal plăcut și fără incidente”, a mai spus Lică, referindu-se la meciul de vineri, în care SSC Farul (antrenor Ion Barbu) o va întâlni pe CS Năvodari (antrenor Constantin Funda).

„Meciul de la Năvodari este un derby de podium. Avem câteva probleme de lot, dar vom da credit în ultimele patru etape și jucătorilor care au evoluat mai puțin până acum, ca să îi putem vedea la lucru. Vom menaja jucătorii cu probleme medicale sau pe cei care au dus greul în acest campionat”, a anunțat Gheorghe Mina, care a precizat că accidentarea lui Daniel Ochia nu este foarte gravă. El a reînceput alergările ușoare și ar putea să fie apt să evolueze la baraj!

„Suntem fericiți pentru îndeplinirea primului obiectiv, acela de a câștiga campionatul Ligii a IV-a. Acest final de sezon ne găsește într-o formă de vârf, am arătat în ultimele meciuri o mare poftă de gol și am primit goluri foarte puține. Sper ca de acum să nu apară o relaxare care să ne scoată din mână. Anticipez în aceste ultimele patru etape meciuri foarte frumoase, pentru că vom întâlni echipe clasate pe podium sau în apropiere. Cred că va fi un fotbal plăcut, cu formații care vor ieși la joc. Partidele mai tari sunt binevenite, pentru că valoarea adversarilor se apropie de cea a echipei cu care vom juca barajul. Sper să ieșim cât mai bine din punctul de vedere al integrității fizice și să nu mai apară accidentări”, a declarat portarul Vlad Neagu.

Citește și:

Marți debutează faza pe județ din Cupa României la fotbal

Inter Ion Corvin și-a asigurat promovarea matematică în Liga a V-a

SSC Farul Constanța a câștigat Liga a IV-a constănțeană

Exclusiv Auto, alături de SSC Farul Constanța în drumul său spre Liga a 3-a la fotbal

SSC Farul Constanța joacă sâmbătă cu CS Eforie

SSC Farul a reușit un festival de goluri în Liga a IV-a la fotbal

Etapă intermediară în Liga a IV-a la fotbal

AS Ciocârlia a fost exclusă din campionatul Ligii a VI-a

SSC Farul Constanța s-a desprins la 12 puncte de a doua clasată

SSC Farul se pregătește pentru trei meciuri într-o săptămână

Acțiune de promovare a imaginii clubului pentru SSC Farul

CS Peștera a învins liderul din Seria Nord

Două echipe au peste 100 de goluri marcate!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2367 secunde