Stelian Ion a preluat mandatul de ministru al Justiției

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stelian Ion a preluat mandatul de ministru al Justiției

Eveniment, Politică 24 Decembrie 2020 / 09:31 1751 accesări
Foto: facebook

Foto: facebook

Stelian Ion a preluat, miercuri seara, mandatul de ministru al Justiţiei de la predecesorul său Cătălin Predoiu.

Înainte de a-i preda mandatul, Cătălin Predoiu a făcut o scurtă declaraţie presei, în care a explicat că îndeplinirea obiectivelor în domeniul Justiţiei nu se poate face fără o cooperare între Guvern şi Parlament, dar şi din partea asociaţiilor magistraţilor.

"Trebuie să ne concentrăm pe realizarea unor aşteptări din partea cetăţenilor. Fără o cooperare între Legislativ şi Executiv obiectivele Justiţiei nu pot fi atinse, indiferent câte eforturi fac Ministerul Justiţiei şi domnul ministru Stelian Ion. Este nevoie de suport din partea Parlamentului.
Această condiţie este acum întrunită, de ieri avem o majoritate pro-justiţie în Parlamentul României, avem o unitate de obiective între Executiv şi majoritatea din Legislativ, o unitate de obiective care nu a existat până ieri. Se ştie bine că obiectivele Guvernului Orban în justiţie nu erau şi obiectivele majorităţii PSD din Parlament.
Dar acest impediment este acum înlăturat prin voinţa cetăţenilor. Aş mai adăuga faptul că pentru un mandat de succes este nevoie şi de sprijinul Ministerului Finanţelor şi de foarte multă cooperare din partea sistemului judiciar. Nu mă refer doar la CSM, mă refer şi la asociaţiile magistraţilor", a spus Predoiu, după ce l-a primit pe Stelian Ion la sediul MJ.

Stelian Ion este unul dintre parlamentarii USR care au criticat și au atacat și Guvernul PNL condus de Ludovic Orban.

Deputatul USR l-a criticat pe Cătălin Predoiu încă de la începutul mandatului acestuia la Justiție, pentru amânarea desființării Secției Speciale, dar și pentru graba de numire a procurorilor-șefi.


Stelian a intrat în politică în 2016, când a candidat pe lista USR pentru Camera Deputaţilor și a câștigat primul mandat de parlamentar.

În Parlament, Stelian Ion a făcut parte din Comisia Juridică și s-a remarcat prin poziţiile critice din perioada modificărilor aduse legilor justiției de către majoritatea PSD-ALDE. În decembrie 2017, el a dat drumul la muzică în timpul ședinței Comisiei speciale conduse de Florin Iordache, artizanul celebrei Ordonanțe 13 și al modificărilor celor trei legi ale justiției.

"Este evident o simbolistică, este evident că s-a început îngroparea justiţiei. Şi practic asta este atmosfera din Parlament şi din întreaga ţară", spunea el.

Stelian Ion a candidat la primăria Constanței, din partea USR PLUS, clasându-se pe locul doi, după actualul primar al Constanței, Vegil Chițac.

În mandatul de deputat 2016-2020, a fost inițiator a peste 110 de acte legislative, majoritatea din sfera justiției sau a măsurilor de protecție a mediului.
Printre acestea se numără proiecte de lege privind codurile penal, civil și fiscal, proiecte referitoare la votul electronic și la cel prin corespondență sau proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.12
Pagina a fost generata in 0.2658 secunde