Suporterii români ar putea reveni în tribunele stadioanelor abia din luna iulie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal intern

Suporterii români ar putea reveni în tribunele stadioanelor abia din luna iulie

Sport 11 Iunie 2020 / 17:18 461 accesări

După întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, înaintea reluării Ligii 1 la fotbal, la Palatul Victoria din Bucureşti s-a desfăşurat o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal (preşedinte Răzvan Burleanu), ai Ligii Profesioniste de Fotbal (preşedinte Gino Iorgulescu), prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi Gică Popescu, consilierul prim-ministrului şi preşedintele FC Viitorul Constanţa.

„Aveţi tot sprijinul meu şi pentru viitor, iar dacă la urmă am fost lăsat eu cel cu restricţiile nu cred să fie decât de un bun augur că la următoarea relaxare să ne gândim poate şi la spectatori. Dar toate aceste lucruri depind de evoluţia pandemiei la noi, în România”, a spus Nelu Tătaru.

„Am zis să avem o discuţie care să marcheze începutul competiţiei, să vedem în ce măsură putem să avem o colaborare şi să asigurăm condiţii de desfăşurare a meciurilor care să reducă la maximum riscurile de infectare. Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri. Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă vom vorbi şi de lucrul acesta. Am văzut că în Serbia a fost un meci cu 30.000 de spectatori sau ceva de genul ăsta. Acolo e nebunie. Problema este că nu se compară situaţia epidemiologică de la noi cu situaţia epidemiologică din alte ţări”, a declarat Ludovic Orban.

Gheorghe Popescu a insistat ca meciurile să se joace cu spectatori: „Sunt de părere că, la un moment dat, trebuie să aducem publicul la stadioane, pentru că fotbalul fără spectatori este ca la teatru fără spectatori în sală. Eu insist pentru găsirea unei formule pentru a aduce publicul pe stadioane. Trebuie să ne gândim la un scenariu, începând cu luna iulie”.

Liga 1 la fotbal se va relua vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova - FC Botoşani, din etapa a 3-a a play-off-ului, care va fi arbitrat la centru de Istvan Kovacs.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1705 secunde