Sute de elefanţi, descoperiţi morţi în Botswana. Cercetătorii nu ştiu încă de ce mor animalele, însă spun că este o situaţie „fără precedent”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sute de elefanţi, descoperiţi morţi în Botswana. Cercetătorii nu ştiu încă de ce mor animalele, însă spun că este o situaţie „fără precedent”
Externe 02 Iulie 2020 / 12:11 332 accesări 0 comentarii

Cercetătorii au depistat peste 350 de elefanţi morţi în Delta Okavango, de la începutul lunii mai, scrieBBC.

Dr. McCann, de la National Park Rescue, din Marea Britanie, a spus că în luna mai, într-un zbor de trei ore deasupra deltei au fost descoperite 169 de cadavre. „O lună mai târziu, au fost identificaţi mai mulţi elefanţi morţi, în total peste 350. Ce se întâmplă este fără precedent în ceea ce priveşte numărul de elefanţi care mor dintr-o dată, fără a avea legătură cu seceta“, a adăugat el.

Nimeni nu ştie de ce mor animalele. În mai, guvernul a exclus posibilitatea ca braconajul să fie motivul. Există alte presupuneri. Dr. McCann a eliminat şi varianta unei intoxicaţii naturale cu antrax, care a ucis anul trecut cel puţin 100 de elefanţi în Bostwana. Modul în care animalele par să moară – multe căzând drept în faţă – şi faptul că mai mulţi martori spun că unii elefanţi au fost văzuţi plimbându-se în cerc indică unele probleme neurologice.

Fără a fi cunoscută cauza morţii, e greu de spus dacă există şi un risc pentru sănătatea oamenilor. Totuşi, s-a luat în calcul posibilitatea ca epidemia de Covid-19 să fi început şi în rândul animalelor. „Elefanţii sunt bunuri ale ţării. Sunt diamante rătăcind prin Delta Okavango. Este un dezastru de conservare – arată cum o ţară nu reuşeşte să-şi protejeze resursa cea mai valoroasă”, a mai spus McCann, care a asigurat că au fost trimise probe pentru testare şi aşteaptă rezultatele în următoarele două săptămâni.

Sursă: Mediafax

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1264 secunde