Sute de salariați ai CE Hunedoara, trimiși în „concedii în așteptare”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de salariați ai CE Hunedoara, trimiși în „concedii în așteptare”

01 Martie 2016 / 12:44 281 accesări

Aproximativ 600 de salariați ai Complexului Energetic Hunedoara, majoritatea personal TESA, vor fi trimişi în „concedii în aşteptare", prin rotaţie, din 4 martie, compania urmând să facă o economie de 1,2 milioane de lei lunar.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Complexul Energetic Hunedoara, reprezentanții CEH au decis să adopte măsura întreruperii temporare a activității personalului TESA, astfel că circa şase sute de persoane vor fi trimise în „concedii în aşteptare", din 4 martie.

Motivele pentru care activitatea personalului TESA va fi întreruptă sunt de ordin economic.

"Măsura întreruperii temporare a activității se aplică personalului TESA din cadrul structurii executive și a sucursalelor EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni, Prestserv, Electrocentrale Paroșeni, Electrocentrale Deva, pe o durată de 10 zile/persoană, cu excepția personalului pentru care s-a aplicat măsura de reducere a salariilor de bază în vederea reducerii cheltuielilor. Suspendarea contractelor individuale de muncă se va face, pentru fiecare salariat, prin decizia directorului general, respectiv a directorului sucursalei”, se arată în comunicat.

Pe durata întreruperii temporare a activității, salariații care nu desfășoară activitate beneficiază de o indemnizație, plătită din fondul de salarii, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

În schimb, salariații se vor afla la dispoziția angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activității acestora.

La CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. CEH a intrat în insolvenţă în ianuarie.12
Pagina a fost generata in 0.3081 secunde