Testarea unui sistem de alertare pentru cutremur, pe 2 milioane de mobile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noua Zeelandă Testarea unui sistem de alertare pentru cutremur, pe 2 milioane de mobile
Tehnologie 24 Noiembrie 2017 / 08:55 1118 accesări 0 comentarii

Peste două milioane de telefoane mobile din Noua Zeelandă vor produce duminică un zgomot nefamiliar, când țara va testa noul său sistem de alertă de urgență pentru telefoanele mobile, relatează vineri DPA. "Ultimul an ne-a arătat cât de importante sunt informațiile rapide și de încredere când se produce o urgență", a declarat Sarah Stuart-Black, de la Ministerul Apărării Civile, într-un comunicat. Serviciul va funcționa nu numai în cazul telefoanelor cu SIM de Noua Zeelandă, ci pe toate telefoanele care pot primi alerte. Ministerul anticipează că în jur de o treime dintre telefoanele mobile din țară (aproximativ 2 milioane) vor primi alertele și că acest număr va crește pe măsură ce oamenii își cumpără noi telefoane. Acesta este primul test oficial al sistemului, după ce un număr de telefoane au primit în octombrie alerte în toiul nopții din greșeală. La momentul respectiv, Stuart-Black a explicat că mesajele au fost trimise de furnizorul european și și-a cerut scuze pentru greșeală. "Nu este un sunet normal de mesaj text. Este conceput să facă un zgomot care îți atrage cu adevărat atenția și din acest motiv i-ar fi speriat pe oameni dacă i-ar fi trezit dintr-un somn profund cu un astfel de sunet fără a ști care este scopul său", a spus ea.

Noua Zeelandă este o țară de 4,8 milioane de locuitori care se află pe Inelul de foc al Pacificului, un arc de falii din Oceanul Pacificului în care cutremurele sunt obișnuite, iar riscul de tsunami este mare.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2097 secunde