Tot mai mulți liceeni participă la programul ,,Necenzurat”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tot mai mulți liceeni participă la programul ,,Necenzurat”

Educație 22 Noiembrie 2018 / 15:03 1237 accesări

La Liceul Tehnologic ,,PONTICA” din Constanța va fi implementat, în perioada noiembrie 2018 – iunie 2019, proiectul naţional ,,Necenzurat”, care are ca scop prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor, elevi ai claselor a IXa. Proiectul național este inițiat de Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa.

Proiectul pune accent pe formarea abilităţilor sociale ale elevilor, implică profesorii şi părinţii, foloseşte metode interactive, având la bază studii care dovedesc eficienţa acestui tip de intervenţii.

Cele 12 activităţi care se vor desfăşura cu elevii au ca obiectiv:

  • Crearea unui mediu securizant în clasă;
  • Stimularea şi eficientizarea comunicării în grupul de elevi;
  • Dobândirea de cunoştinţe corecte despre droguri;
  • Formarea unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun alcool şi droguri.

Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie, în educaţia antidrog a copiilor.

Menționăm că la nivelul Liceului Tehnologic ,,PONTICA“ din Constanța proiectul este implementat de un profesor psiholog de la C.J.R.A.E Constanța care a beneficiat de o sesiune de formare cu specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, cu tema ,,Abilități de viață la preadolescenți – prevenirea consumului de droguri”.12
Pagina a fost generata in 0.1572 secunde