Toţi teroriştii sinucigaşi de la Bataclan, identificaţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Toţi teroriştii sinucigaşi de la Bataclan, identificaţi

Externe 09 Decembrie 2015 / 19:50 546 accesări

Al treilea kamikaze care a participat, pe 13 noiembrie, la asaltul de la Bataclan, la Paris, făcea parte dintr-un grup de tineri originari din estul Franţei care au plecat în Siria la sfârşitul lui 2013, potrivit unei surse judiciare, relatează Reuters online. Sursa citată, care nu a oferit informaţii suplimentare, confirmă astfel o informaţie publicată de „Le Parisien-Aujourd'hui en France“. Potrivit cotidianului, care citează surse concordante, tânărul făcea parte dintr-un grup de "tineri radicalizaţi" care au plecat în Siria, în decembrie 2013, din cartierul Meinau de la Strasbourg (Bas-Rhin). Când au revenit în Franţa, în primăvara lui 2014, şapte dintre aceşti tineri au fost arestaţi şi încarceraţi, după ce au fost supravegheaţi timp de o lună de către serviciile de informaţii. "Ultimul a murit la Bataclan", a declarat pentru „Le Parisien“ o sursă apropiată dosarului.

Ceilalţi doi atacatori de la Bataclan, sala pariziană de spectacole în care au fost ucise 90 de persoane, au fost identificaţi rapid, după aceste atacuri, soldate cu 130 de morţi, revendicate de către Statul Islamic (SI).

Toţi cei trei atacatori de la Bataclan au murit. Doi s-au detonat, iar al treilea a fost ucis de poliţişti. Primul, Ismaël Omar Mostefaï, avea 29 de ani. Născut la Courcouronnes (Essonne), el a fost condamnat în opt rânduri, în perioada 2004-2010, fără să fie încarcerat vreodată. În 2010 pe numele său a fost întocmită o fişă S - pentru radicalizare -, dar nu a fost implicat în filiere jihadiste. Al doilea, Samy Animour, în vârstă de 28 de ani, era originar din Drancy (Seine-Saint-Denis). El a fost inculpat pe 19 octombrie 2012 pentru asociere în grup terorist în legătură cu un plan eşuat de a pleca în Yemen. El a fost plasat, la vremea respectivă, sub control judiciar, dar a "dispărut" în toamna lui 2013 şi a reuşit să se ducă în Siria. Pe numele său a fost emis, la 29 octombrie 2013, un mandat internaţional de arestare - mandat prelungit pe 20 octombrie 2015, după ce a încălcat condiţiile controlului judiciar cu mai bine de o lună înainte. El urma să fie judecat în ianuarie la Paris.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1616 secunde