Transportul naval pe traseul Tulcea-Sulina revine la normal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Transportul naval pe traseul Tulcea-Sulina revine la normal

20 Februarie 2017 / 18:27 1275 accesări
Sursa foto: libertatea.ro

Sursa foto: libertatea.ro

Transportul călătorilor și mărfurilor între localitățile Tulcea și Sulina se va desfășura în condiții normale, începând de luni, după ce mai mult de 40 de zile s-a derulat în condiții de sloiuri sau a fost oprit.

"Începând de astăzi (luni, n.red.), pe traseul Tulcea-Sulina, asigurăm transportul mărfurilor și călătorilor, conform contractului încheiat cu Ministerul Transporturilor, astfel că vom avea curse în șase din cele șapte zile ale săptămânii", a declarat pentru Agerpres directorul societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.

În contextul în care pe brațul Sulina al Dunării mai sunt încă sloiuri, directorul Chichi a atras atenția că există posibilitatea ca orele stabilite să nu fie respectate, reducerea vitezei de înaintare fiind o măsură specifică navigației în condiții de siguranță.

"Am solicitat Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) să fluidizeze sloiurile de pe brațul Sfântu Gheorghe și sperăm ca miercuri, traficul navelor fluviale să fie reluat și pe acest braț", a menționat, la rândul lui, prefectul Alexandru Iordan.

Având în vedere situația de pe canalul Sulina, potrivit celor două surse citate, remorcherul "Grozavul" al Ministerului Apărării Naționale a plecat, în jurul orei 12,00, din Portul Tulcea spre Constanța, după ce aproape o lună a acționat pe sectorul maritim al Dunării de Jos pentru fluidizarea sloiurilor.

Sursele citate au ezitat să menționeze însă când se va relua transportul navelor fluviale pe brațul Chilia al Dunării, braț care constituie o parte din frontiera dintre România și Ucraina.

Din data de 8 ianuarie, traficul navelor de călători și mărfuri între Tulcea și Sulina a fost blocat o săptămână și apoi s-a desfășurat în condiții de sloiuri, nava fluvială fiind însoțită pe traseu fie de un remorcher al AFDJ, fie de remorcherul "Grozavul" al MApN.

Din aceeași zi, traficul navelor fluviale pe brațele Chilia și Sfântu Gheorghe ale Dunării a fost suspendat, din cauza sloiurilor.

Remorcherul "Gheorghieni 2" al AFDJ și un bac motor al Primăriei comunei Sfântu Gheorghe au încercat de mai multe ori să fluidizeze sloiurile de pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării pentru a fi reluate cursele de pasageri, însă temperaturile scăzute și cantitatea mare de sloiuri au făcut imposibilă până acum punerea în practică a dorinței localnicilor din comuna Sfântu Gheorghe.

Potrivit AFDJ, luni, la ora 12,00, la ceatal Ismail (locul în care Dunărea se desparte în brațul Chilia și brațul Tulcea n.r.), brațul Chilia era liber de gheață, iar pe brațul Tulcea sloiurile acopereau 3% din suprafața fluviului. De asemenea, la

ceatal Sfântu Gheorghe (locul în care Dunărea se desparte în brațele Sulina și Sfântu Gheorghe n.r.), pe brațul Sulina Dunărea era acoperită în proporție de 3% de sloiuri, iar pe brațul Sfântu Gheorghe fluviul era acoperit în proporție de 1% de sloiuri.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 1.0133 secunde