Trei ani de la decesul lui Zoran Kurtes

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trei ani de la decesul lui Zoran Kurtes
Sport 07 Mai 2013 / 00:00 521 accesări 0 comentarii

Astăzi se împlinesc trei ani de la decesul antrenorului sârb Zoran Kurtes, care a pregătit, în perioada 29 septembrie 2008 - 7 mai 2010, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa. În seara zilei de 7 mai 2010, la doar câteva ore după ce a sărbătorit al doilea titlu de campion naţional cucerit cu formaţia constănţeană, Zoran Kurtes trecea în nefiinţă, la doar 44 de ani. Decesul său a lăsat un gol imens în rândul jucătorilor, al conducătorilor dar şi al suporterilor constănţeni, care, cu siguranţă, nu îl vor putea uita niciodată. Zoran Kurtes a reuşit în scurt timp să transforme HCM într-o echipă de temut a Europei, obţinând, în premieră, pentru handbalul masculin românesc, o calificare în optimile de finală ale Ligii Campionilor, performanţă care nu a mai fost egalată. „Îl regretăm cu toţii. Va rămâne mereu în inimile noastre”, a mărturisit vicepreşedintele campioanei României, Marius Puşcaşi.

Născut pe 23 decembrie 1965, Kurtes a evoluat ca jucător, timp de 11 sezoane, pentru Jugovic Kac. Ca antrenor, Kurtes a mai pregătit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged, Al-Ahly şi HCM Constanţa, obţinând trei titluri şi trei cupe ale Serbiei, un titlu în Egipt şi două titluri în România. Pe lângă formaţiile de club, Kurtes a activat şi la echipa naţională a fostei Iugoslavii, cu care a cucerit, ca antrenor secund, în 1999 şi în 2001, două medalii de bronz la Campionatul Mondial. În 2003, Kurtes a fost antrenor principal al naţionalei Serbiei şi Muntenegrului, cu care s-a clasat pe locul 8 la CM, ratând calificarea în semifinale din cauza golaverajului. Cele mai mari performanţe în cupele europene ale lui Kurtes le reprezintă semifinala din Cupa EHF, în 1999-2000 (Sintelon - Valladolid), semifinala din Cupa Cupelor, în sezonul 2001-2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real), dar şi calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor cu Pick Szeged şi HCM Constanţa.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2176 secunde