Twitter a dublat limita de caractere pentru mesajele postate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Twitter a dublat limita de caractere pentru mesajele postate
Tehnologie 08 Noiembrie 2017 / 10:22 864 accesări 0 comentarii

Rețeaua de socializare Twitter a dublat marți numărul de caractere permise pentru un mesaj, la 280, o inovație destinată să atragă mai mulți utilizatori și deja inaugurată de președintele american, Donald Trump, informează AFP. ''Am mărit numărul limită de caractere! Vrem ca toată lumea să se poată exprima mai ușor și mai rapid'', a postat compania pe contul său de Twitter, marți. Jack Dorsey, fondatorul rețelei, a ales un anunț mai sobru: ''140+140!''. Utilizator pasionat al rețelei, președintele american, Donald Trump, a inaugurat deja noul format cu un mesaj de 216 caractere despre discursul ținut în timpul vizitei sale în Coreea de Sud. ''Scopul nostru este să mărim numărul de caractere, păstrând în continuare viteza și concizia care au consacrat Twitter'', au explicat reprezentanții rețelei sociale care a testat recent modificarea pe conturile câtorva utilizatori. Testele fiind considerate reușite, ''lansăm schimbarea în toate limbile'' cu alfabet latin pentru care limita de 140 de caractere era problematică, spre deosebire de japoneză, coreeană sau chineză, limbi mai compacte, informează Twitter.

Compania a ajuns la concluzia că limita de 140 de caractere îl face pe utilizator să piardă timpul modificând sau editând mesajul, cu riscul de a renunț de tot la a mai utiliza Twitter.

Analiștii consultați de AFP estimează că mărirea numărului de caractere nu va fi mișcarea magică care să ajute compania, neprofitabilă încă, în ciuda notorietății sale.

Anunțul nu i-a impresionat pe investitori, acțiunile înregistrând o scădere de 0,31%, până la valoarea de 19,57 dolari, pe piața electronică, după închiderea Wall Street în jurul orei 02:30 GMT.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.194 secunde