Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 11 Iunie 2007 / 00:00 649 accesări

România s-a calificat la CM de handbal feminin

Reprezentativa de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul Mondial, programat în luna decembrie, în Franţa, după ce a încheiat sîmbătă, la egalitate, 24-24, returul din barajul cu Suedia. Aflate la adăpostul victoriei de excepţie din prima manşă, 25-16 în deplasare, elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au făcut un meci mai slab la Rîmnicu Vîlcea, concentrîndu-se asupra îndeplinirii obiectivului, şi la pauză scorul a fost egal, 13-13. Suedia a avut un start foarte bun în repriza secundă şi s-a distanţat la 18-14, dar “tricolorele” au reuşit o revenire de orgoliu şi au încheiat meciul la egalitate, 24-24. Pentru echipa noastră au marcat Ardean 13, Gogîrlă 4, Gîlcă 4 goluri, Brădeanu 2, Maier 1. Drept urmare, România s-a calificat la turneul final cu scorul general de 49-40 şi are ca obiectiv o medalie mondială şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. Din Europa, alături de România s-au mai calificat la baraj şi selecţionatele Ucrainei, Austriei, Spaniei şi Croaţiei, în timp ce ultimele calificate vor fi alese dintre Serbia, Polonia, Belarus şi Macedonia. Mai sînt calificate la Campionatul Mondial şi Rusia, campioana en-titre, Franţa, ţara organizatoare, Coreea de Sud, China, Japonia, Kazahstan, Angola, Tunisia, Congo, Norvegia, Germania, Ungaria, Brazilia, Argentina, Republica Dominicană, Paraguay şi Australia.

Eliza Samara, învingătoare în Franţa

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Elizabeta Samara a cîştigat, la sfîrşitul săptămînii trecute, al cincelea concurs din acest an contînd pentru Circuitul Mondial al Junioarelor, competiţie adjudecată de sportiva noastră acum doi ani şi pe care îl conduce detaşat în acest sezon. Ea a învins-o în finală pe norvegianca de origine chineză Wenting Ma, cu scorul de 4-1. Cele două jucătoare au dominat şi proba de dublu, pe care au cîştigat-o în dauna perechii constănţeano-bistriţene Cristina Hîrîci - Bernadette Szocs, scor 3-0. Samara, care ocupă în prezent locul al patrulea în clasamentul mondial al junioarelor (şi, evident, este numărul unu european), a evoluat în concursul de la Vern sur Seiche accidentată la călcîiul drept. Următoarea competiţie majoră pe care Eliza îşi doreşte să o cîştige este Campionatul European, proba individuală, pentru a-şi încununa cu aur o carieră extraordinară în lumea tenisului de masă juvenil.

Andrei Pavel, înfrîngere după şase mingi de meci

Andrei Pavel a ratat accesul pe tabloul principal al turneului pe iarbă de la Halle (Germania), turneu dotat cu premii totale în valoare de 680.250 de euro. “Cneazul” a fost învins în ultima rundă a calificarilor de reprezentantul gazdelor, Simon Stadler, scor 7-6/2, 6-7/10, 6-7/4, după ce a beneficiat de şase mingi de meci în setul al doilea.12
Pagina a fost generata in 0.0774 secunde