Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 21 Octombrie 2014 / 00:00 529 accesări

TECĂU CONTINUĂ CURSA PENTRU TURNEUL CAMPIONILOR

Tenismanul Horia Tecău se menţine pe locul 15, cu 3.490 de puncte, în clasamentul ATP de dublu dat publicităţii ieri, constănțeanul şi partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, ocupând în continuare locul 6 în clasamentul pe echipe, ce contează pentru Turneul Campionilor de la Londra. Pentru finala sezonului mai sunt disponibile patru locuri, după ce patru perechi au obţinut deja calificarea. Bob şi Mike Bryan, Daniel Nestor şi Nenad Zimonjic, Alexander Peya şi Bruno Soares, precum şi Julien Benneteau şi Edouard Roger-Vasselin sunt în posesia biletelor pentru Londra. Principali favoriţi la Stockholm, dar eliminaţi săptămâna trecută în primul tur, Tecău şi Rojer continuă cursa pentru Turneul Campionilor la Valencia, o competiţie de 500 de puncte ATP, unde sunt cap de serie nr. 4. Ultimul turneu care va stabili echipele calificate pentru Londra va fi cel de săptămâna viitoare, de la Paris-Bercy, din categoria Masters 1.000. După ce nu a reuşit să-şi apere titlul cucerit anul trecut la Viena, Florin Mergea, doar semifinalist săptămâna trecută în capitala Austriei, a coborât două poziţii, până pe locul 27 ATP la dublu, cu 1.580p. În clasamentul de simplu, Victor Hănescu a urcat de pe locul 134 pe 130, cu 415p. Adrian Ungur a coborât o poziţie şi se află pe locul 156, cu 348p, iar Marius Copil a urcat 17 poziţii şi ocupă locul 164, cu 326p. Copil, jucător venit din calificări, a atins săptămâna trecută sferturile de finală ale turneului de la Stockholm, fiind învins în această fază de cehul Tomas Berdych, principalul favorit, scor 6-2, 6-2. Primii trei jucători din clasamentul ATP de simplu sunt Novak Djokovic (Serbia, 11.510p), Roger Federer (Elveţia, 9.080p) și Rafael Nadal (Spania, 8.105p).

PATRU MEDALII PENTRU KARATIȘTII DE LA CS FARUL

La finalul săptămânii trecute, la București, a avut loc Campionatul Național de karate interstiluri pentru tineret și cadeți, la care a fost prezentă și o delegație de la CS Farul Constanța. Sportivii grupării de pe litoral, pregătiți de Valerian Mușat, au cucerit patru medalii, toate la kumite tineret, dintre care două din argint, prin Livia Cotoban, la cat. +68 kg, și Andreea Cotoban, la cat. -68 kg, și două de bronz, prin Mădălina Sbingheci, la cat. +68 kg, și Bianca Gorun, la cat. -61 kg. Un alt rezultat bun a fost obținut de Vlad Vutcovici, care s-a clasat pe locul 5 la kumite cadeți, cat. -57 kg.

ECHIPA FEMININĂ DE VOLEI CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT TURNEUL DE LA ISTRES

Echipa feminină de volei CSM București a câștigat turneul internațional de la Istres (Franța), după ce a învins, în finala disputată duminică seară, valoroasa formație belgiană Asterix Kieldrecht. CSM s-a impus cu scorul de 2-1 (24-26, 25-17, 27-25), sistemul de desfășurare fiind „două seturi din trei“. Echipa antrenată de Miroslav Aksentijevic obținuse patru victorii din tot atâtea meciuri până în finală, fără a pierde vreun set (3-0), cu Istres, Asterix Kieldrecht, Fujian Sunlight City și RC Cannes. Succesul cu Cannes dădea dreptul echipei bucureștene să dispute finala turneului, programată duminică după prânz. Numai că echipa avea luate biletele de avion și cursa nu mai putea fi prinsă în timp util. În această situație, cum organizatorii n-au fost de acord să modifice programul meciurilor, s-a decis ca adversara CSM-ului să fie Asterix Kieldrecht și nu RC Cannes, precizează site-ul oficial al clubului din București. Trofeul competiției a ajuns la București, însoțit și de distincțiile individuale acordate Karlei Klaric (cea mai bună jucătoare la preluare), Natașei Siljkovic (cea mai bună jucătoare la blocaj) și Marinei Vujovic (cel mai bun libero). Acesta a fost primul succes important la nivel internațional pentru noua echipă de volei a clubului, în perspectiva debutului în Cupa Challenge, din noiembrie, în compania echipei ruse Uralocika Ekaterinburg. Pentru a participa la acest turneu internațional, CSM și-a amânat meciul din etapa a doua a Diviziei A1 la volei feminin. Partida CSU Medicina CSŞ Tg. Mureş - CSM Bucureşti se va disputa miercuri, de la ora 17.15, și va fi televizată în direct de Digi Sport 3.

CSM ORADEA, ÎN TURUL AL TREILEA AL LIGII CAMPIONILOR LA POLO

Campioana României la polo, CSM Oradea, s-a calificat în turul al treilea al Ligii Campionilor, după ce a învins, duminică seară, formaţia rusă Sintez Kazan, cu scorul de 14-9 (3-2, 5-4, 3-2, 3-1), în ultimul meci din Grupa B contând pentru turul al doilea preliminar al competiţiei. Marcatorii echipei orădene au fost Korolija - trei goluri, Negrean, Popoviciu, Cupici și Avramovici - câte două, Dunca, Georgescu și Kadar - câte unul. Anterior, CSM cedase în fața gazdelor de la OSC Budapesta, cu 12-7, și trecuse de ASC Duisburg, cu 15-11. În urma rezultatelor din Grupa B, s-au calificat în turul al treilea al Ligii Campionilor echipele OSC Budapesta şi CSM Oradea, în timp ce Sintez Kazan, echipa de pe locul 3, va continua în secund al Eurocup.

CIRCUITUL SUPERKOMBAT VA FI LANSAT LA NIVEL GLOBAL

Promotorul Eduard Irimia, președintele circuitului Superkombat, va anunța astăzi, într-o conferință de presă, lansarea „expansiunii globale” a promoției. Lansată în România în urmă cu trei ani și jumătate, ca urmașă a Local Kombat, promoția Superkombat, ale cărei confruntări se desfășoară pe reguli K-1, este în prezent lider european în această nișă ca acoperire pe partea de televiziune, toate evenimentele organizate sub bagheta promotorului român având vizibilitate pe întreg teritoriul continentului. De altfel, în total, fani din 90 de țări pot urmări în direct sau înregistrate galele Superkombat. După ce a organizat 20 din cele 24 de World Grand Prix-uri în țară, oferind vizibilitate României în sute de milioane de case de pe cinci continente, Irimia este pregătit să lanseze planul de expansiune globală prin care promoția înființată de el în 2011 să poată reprezenta România în toate colțurile planetei, se precizează în comunicatul Superkombat. Primul pas a fost făcut în septembrie, atunci când Superkombat World Grand Prix V a avut loc în premieră în patria kick-box-ului, Olanda, iar pe viitor, sportivi precum Cătălin Moroșanu, Benjamin Adegbuyi, Andrei Stoica, Bogdan Stoica sau Raul Cătinaș vor lupta pentru tricolor în cele mai importante orașe ale lumii.

PROMOTORUL LUI JO JO DAN AR FI VRUT UN MECI MAI INTERESANT DECÂT CEL CU BIZIER

Promotorul pugilistului român Jo Jo Dan, Lou DiBella, s-a arătat decepționat că IBF l-a desemnat adversar pe canadianul Kevin Bizier pentru meciul eliminatoriu la centura mondială welter și este deschis unor variante mai interesante pentru boxerul român. Jo Jo Dan (alias Ionuț Ion), 33 ani, cu 33 de victorii și două înfrângeri în palmares, l-a bătut la puncte, cu o decizie la limită, pe canadianul Kevin Bizier, într-un meci disputat la data de 20 noiembrie 2013. Următorul său adversar, în meci eliminatoriu pentru titlul IBF la categoria welter, programat la data de 6 decembrie, trebuia să fie italianul Leonard Bundu, care a acceptat însă un meci cu campionul mondial Kell Brook. „Nu mă gândeam la un alt meci cu Bizier pe termen scurt, ca să fiu sincer, pentru că el (n.r. - Jo Jo Dan) a câștigat de manieră clară, după părerea mea, primul meci. Avem pur și simplu alte proiecte mai interesante și nu se pune problema să se măsoare cu un adversar mai slab clasat decât el. Ne-am pus toate energiile într-un meci eliminatoriu cu Leonard Bundu și nu pentru un meci revanșă cu Bizier. Și nimic altceva. Acest deznodământ este un pic frustrant pentru noi, dar Bundu a făcut ce era mai bine pentru cariera lui și trebuie să respectăm decizia lui”, a declarat promotorul românului, nr. 2 în ierarhia IBF, în timp ce Bizier este nr. 6. IBF le-a oferit șansa lui Devon Alexander și Timothy Bradley, locurile 3 și 4 la semimjilocie, pentru un meci eliminatoriu cu Jo Jo Dan. Alexander este însă accidentat, iar Bradley avea deja aranjat un alt meci. Chiar dacă nu dorește acest meci revanșă, DiBella se va așeza la masa negocierilor cu promotorul lui Bizier, Yvon Michel, și cel mai probabil lupta va avea loc la data de 19 decembrie, la Quebec, iar cei trei arbitri vor proveni toți din SUA.

PESTE 20 DE ÎNOTĂTORI S-AU ÎMBOLNĂVIT ÎN TIMPUL CAMPIONATELOR CHINEI

Peste 20 de sportivi, între care și fostul campion olimpic Liu Zige, s-au îmbolnăvit în timpul Campionatelor Naționale de înot ale Chinei, toți acuzând stări febrile și diaree. Autoritățile municipale din Huangshan, orașul care a găzduit competiția la care au participat 372 de concurenți din întreaga Chină, au anunțat că au deschis o anchetă pentru a depista cauzele care au provocat îmbolnăvirea sportivilor. Alături de Liu Zige, medaliat cu aur la 200 m fluture cu ocazia JO 2008 de la Beijing, printre bolnavi se află și noua stea a înotului chinez, Ning Zetao, care a cucerit patru medalii de aur la recentele Jocuri Sportive ale Asiei de la Incheon (Coreea de Sud), forțat să se retragă din finala probei de 50 m liber, programată sâmbătă.

PEYTON MANNING A DOBORÂT RECORDUL DEȚINUT DE BRETT FAVRE

Peyton Manning, quarterback-ul echipei Denver Broncos, a doborât duminică recordul de pase de touchdown deținut de Brett Favre (508), unul dintre recordurile cele mai prestigioase din Liga profesionistă de fotbal american (NFL). Manning, în vârstă de 38 de ani, avea la începutul partidei 506 pase de touchdown, cu două mai puține decât recordul lui Favre, dar a reușit patru pase decisive și a ajuns la 510 pase de touchdown cu ocazia victoriei echipei sale în fața formației San Francisco 49ers, scor 42-17.

AKSEL LUND SVINDAL RATEAZĂ CUPA MONDIALĂ LA SCHI ALPIN

Aksel Lund Svindal, dublu câștigător al Cupei Mondiale de schi alpin, în anii 2007 și 2009, s-a accidentat la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng în timp ce juca fotbal împreună cu colegii săi din echipa Norvegiei, alături de care se afla în cantonament la Solden, în Austria. Este posibil ca Svindal, campion olimpic în 2010 și multiplu campion mondial, să rateze întreg sezonul care urmează să înceapă la sfârșitul acestei săptămâni! Anunțul l-a făcut chiar el, pe Facebook. „Uneori se mai întâmplă și lucruri absurde ca acesta. Am început să ne jucăm cu un balon de volei, pasându-l unul altuia, fără să atingă solul. Dintr-o dată mi-am dat seama că ceva nu e în regulă cu piciorul meu. Am mers imediat la spitalul din Innsbruck, unde am fost diagnosticat cu ruptură la tendonul lui Achile, iar după cinci minute am și fost operat. E o leziune complicată, ce sosește în cel mai prost moment posibil, chiar înainte de a începe sezonul, însă nu îmi rămâne altceva decât să privesc înainte”, a explicat Svindal, care va fi nevoit să stea departe de pârtii circa trei-patru luni. Svindal era unul dintre marii favoriții la câștigarea Cupei Mondiale în acest sezon, după ce anul trecut a terminat competiția pe locul 2, în spatele austriacului Marcel Hirscher.

PIRELLI A SCHIMBAT COMPOZIȚIA PNEURILOR PENTRU MARELE PREMIU AL BRAZILIEI

Pirelli, unicul furnizor de pneuri pentru Formula 1, a decis să schimbe compozițiile nominalizate inițial pentru Marele Premiu al Braziliei de pe circuitul Interlagos, revenind la hard și medium în loc de medium și soft. Pilotul brazilian Felipe Massa a criticat dur alegerea pneurilor medium și soft pentru cursa de pe circuitul Interlagos. Pirelli a estimat inițial că recenta reasfaltare a circuitului permite utilizarea pneurilor medium și soft, deși în ultimii doi ani au fost utilizate compozițiile hard și medium. „Am spus întotdeauna că suntem deschiși oricăror schimbări, dacă acestea sunt necesare. După o analiză tehnică amănunțită a noii suprafețe din Brazilia și ținând cont de condițiile meteo probabile de la data desfășurării Marelui Premiu, am decis să facem această schimbare. Desigur, cu acordul unanim al celor 11 echipe”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport. MP al Braziliei, din 9 noiembrie, este penultima cursă a sezonului de Formula 1.

FOSTA ATLETĂ MILOSLAVA REZKOVA A DECEDAT LA VÂRSTA DE 64 DE ANI

Fosta atletă cehă Miloslava Rezkova, campioană olimpică la săritura în înălţime la Ciudad de Mexico, în 1968, a decedat, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 64 de ani, informează „L'Equipe“. Rezkova a câştigat titlul olimpic la vârsta de 18 ani, cu o săritură de 1,82 m, deşi avea o înălţime de doar 1,69 m. Miloslava Rezkova s-a retras din activitate în 1977 şi a devenit antrenoare.



12