UMILINȚA medicilor rezidenți din România!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deși plătitori la bugetul de stat...

UMILINȚA medicilor rezidenți din România!

• Unii sunt puși să își plătească mâncarea în gărzile și așa neplătite și nici nu au primit voucherele de vacanță pentru că pentru ei nu sunt... bani!
Sănătate 09 Ianuarie 2019 / 17:35 4553 accesări

Medicii rezidenți din România sunt, din păcate, tot mai umiliți; este adevărat că problema salariilor a fost rezolvată (comparativ cu vechile salariile care erau mizerabile), însă mai sunt multe de pus la punct pe acest segment! Pe lângă faptul că gărzile nu le sunt plătite, iar ajutorul lor este extrem de important, muncind cit la cot cu ceilalți medici și asistenți medicali, în unele spitale ei nu primesc nici mâncare (doar contra cost). Un exemplu concret este cel al Spitalului Județean din Craiova, care anunță că toți rezidenții care fac gărzi și care doresc să mânânce la spital, o pot face dar doar contra cost; doar medicii specialiști și cei primari pot mânca fără să plătească! Evident că au apărut reacțiile în mediul online, în condițiile în care, de multe ori, fără ajutorul medicilor rezidenți multe dintre secțiile spitalelor nu s-ar fi descurcat. ”Umilința rezidenților din România în formă instituționalizată. Cu număr de înregistrare și ștampilă. Asta pe lângă faptul că munca din gărzi nu le este retribuită în niciun fel, iar instruirea lor considerată ca un privilegiu.

Medicii rezidenți sunt asimilați ‘instrumentarului’ în spitalele din România” sau ”Cum nu ai voie să părăsești garda, rezultă că ori vii cu sufertașul de acasă, ori comanzi din oraș, ori mergi la cantină,....care seara nu prea există în spitale. O penibilitate, care ne arată cât de mici suntem în materie de....bun simt. Și asta se întamplă într-un spital clinic județean. Nu mă mir că este Craiova”, etc.

Și asta nu este tot. Trebuie să menționăm că medicii rezidenți, deși plătitori cu vârf și îndesat la bugetul de stat, nu au beneficiat de voucherele de vacanță pe motiv că pentru ei... nu sunt bani!12
Pagina a fost generata in 0.1866 secunde