Un deputat PSD anunţă că votează învestirea Guvernului Orban

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un deputat PSD anunţă că votează învestirea Guvernului Orban
Politică 30 Octombrie 2019 / 15:39 505 accesări 1 comentariu
Cristina Burciu, al patrulea parlamentar de Cluj care „trădează“ anul acesta. Doi dintre ei însă s-au reîntors în PSD.

Cristina Burciu, al patrulea parlamentar de Cluj care „trădează“ anul acesta. Doi dintre ei însă s-au reîntors în PSD.

Deputatul PSD de Cluj Cristina Burciu anunţă că va vota pentru învestirea Guvernului Orban, pe motiv că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Potrivit unei postări de miercuri, de pe pagina sa de Facebook, Cristina Burciu a spus că vrea ca România să intre într-o zonă de stabilitate şi să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară. „Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acţiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetăţeni, şi nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se menţină la un nivel rezonabil şi cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcţie. Am decis să susţin învestirea în funcţie a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală”, scrie Burciu.

Cristina Burciu a fost aleasă în 2016 deputat de Cluj pe listele PSD, alături de deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu şi senatorul Vasile Ilea. Ilea a demisionat din PSD şi s-a înscris în Pro România. Ceilalţi doi deputaţi, Nasra şi Itu, au plecat şi ei la Pro România, dar s-au reîntors în PSD înaintea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă spunea marţi că nu crede că vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban. Dacă vor exista, să îşi asume public gestul şi apoi să îl explice comunităţilor din care provin, afirma Dăncilă, după ce cu o zi înainte a declarat că toți cei care vor trăda PSD votând Guvernul Orban vor fi excluți din partid.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1896 secunde