Un militar român a murit în urma unui nou atac terorist din Kabul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un militar român a murit în urma unui nou atac terorist din Kabul
Eveniment 05 Septembrie 2019 / 12:33 2441 accesări 0 comentarii

Un militar român a murit în Afganistan, în urma unei explozii în capitala afgană Kabul, au anunțat surse din cadrul Ministerului Apărării. Militarul a murit după ce o maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi, în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Associated Press. Militanţii talibani au revendicat atentatul în urma căruia cel puțin 10 persoane au murit şi alte 42 au fost rănite, conform Reuters.

Ministerul de Interne a transmis că maşina a explodat pe o stradă principală şi că autorităţile au izolat zona. „Mai multe ambulanţe şi echipe de salvare au fost trimise la locul exploziei”, a declarat Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe. Persoanele rănite au fost transportate la spitalpentru a fi tratate.

Incidentul de joi a fost al doilea atac major din Kabul produs săptămâna aceasta, în timpul în care un emisar al Statelor Unite se află în capitala afgană pentru discuţii de pace cu oficialii talibani. Atentatul s-a produs în zona în care un diplomat român a murit, iar un altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc, luni seara spre marţi, în Kabul. În atacul terorist de luni noapte spre marți cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 119 au fost rănite după ce un vehicul a explodat în capitala afgană, în apropierea unei clădiri folosite de organizaţiile internaţionale.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.162 secunde