Un nou seism a îngrozit lumea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un nou seism a îngrozit lumea!

Externe 09 Octombrie 2018 / 17:10 708 accesări

După devastatorul seism și valul tsunami de luna trecută, un nou cutremur cu magnitudinea 5,2 a fost resimţit marţi în Palu, provocând panică fără a fi însă înregistrate pagube, a informat un oficial, potrivit dpa.

Cutremurul de marţi cu intensitatea 5,2 s-a produs la ora locală 4:15 la o adâncime de 10 kilometri, cu epicentrul la o distanţă de 5 kilometri nord-est de Sulawesi. „Seismul a fost resimţit timp de cinci secunde”, a precizat Sutopo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor. Un locuitor din Palu a spus că localnicii au ieşit din case fugind înspăimântaţi. "Toată lumea este încă traumatizată de cutremurele anterioare", a spus acesta.

În localitatea Silae, mai multe case avariate de cutremurele precedente din Indonezia s-au dărâmat, dar nimeni nu a fost rănit, a precizat un martor. "Oamenii au intrat în panică deoarece cutremurul a fost puternic.Toată lumea a ieşit pe străzi", a spus Andika Dana, locuitor din Silae. Un alt locuitor, Mardiana Taha, a spus că pe aplicaţia WhatsApp circulă zvonuri care vorbesc despre alte cutremure viitoare: "Toată lumea este înspăimântată. Mai bine stăm afară". Magazinele, şcolile şi instituţiile guvernamentale din regiunile afectate de cutremur au început să-şi reia activitatea, iar supravieţuitorii încearcă să se reîntoarcă la activităţile obişnuite.

Bilanţul victimelor cutremurului urmat de tsunami din 28 septembrie, care a lovit Palu şi alte regiuni din provincia Central Sulawesi, era marţi de 2.002 de morţi, potrivit agenţiei de ştiri Antara care citează surse guvernamentale.

Taguri articol


12