Un nou seism a îngrozit lumea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un nou seism a îngrozit lumea!
Externe 09 Octombrie 2018 / 17:10 397 accesări 0 comentarii

După devastatorul seism și valul tsunami de luna trecută, un nou cutremur cu magnitudinea 5,2 a fost resimţit marţi în Palu, provocând panică fără a fi însă înregistrate pagube, a informat un oficial, potrivit dpa.

Cutremurul de marţi cu intensitatea 5,2 s-a produs la ora locală 4:15 la o adâncime de 10 kilometri, cu epicentrul la o distanţă de 5 kilometri nord-est de Sulawesi. „Seismul a fost resimţit timp de cinci secunde”, a precizat Sutopo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor. Un locuitor din Palu a spus că localnicii au ieşit din case fugind înspăimântaţi. "Toată lumea este încă traumatizată de cutremurele anterioare", a spus acesta.

În localitatea Silae, mai multe case avariate de cutremurele precedente din Indonezia s-au dărâmat, dar nimeni nu a fost rănit, a precizat un martor. "Oamenii au intrat în panică deoarece cutremurul a fost puternic.Toată lumea a ieşit pe străzi", a spus Andika Dana, locuitor din Silae. Un alt locuitor, Mardiana Taha, a spus că pe aplicaţia WhatsApp circulă zvonuri care vorbesc despre alte cutremure viitoare: "Toată lumea este înspăimântată. Mai bine stăm afară". Magazinele, şcolile şi instituţiile guvernamentale din regiunile afectate de cutremur au început să-şi reia activitatea, iar supravieţuitorii încearcă să se reîntoarcă la activităţile obişnuite.

Bilanţul victimelor cutremurului urmat de tsunami din 28 septembrie, care a lovit Palu şi alte regiuni din provincia Central Sulawesi, era marţi de 2.002 de morţi, potrivit agenţiei de ştiri Antara care citează surse guvernamentale.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2192 secunde