Un pușcăriaș italian cu 8 clase făcea operații în spitale private din România!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cutremurător! Un pușcăriaș italian cu 8 clase făcea operații în spitale private din România! Vor cădea capete așa cum se cuvine?
Sănătate 05 Februarie 2019 / 15:51 2369 accesări 4 comentarii
Italianul cu 8 clase Matteo Politi, pe care clinici private extrem de scumpe din România îl prezentau drept eminentul chirurg plastician britanic Matthew Mode, a făcut în România câteva zeci de operații

Italianul cu 8 clase Matteo Politi, pe care clinici private extrem de scumpe din România îl prezentau drept eminentul chirurg plastician britanic Matthew Mode, a făcut în România câteva zeci de operații

Ministerul Sănătății i-a dat aviz pentru a practica medicina escrocului și pușcăriașului italian matteo politi, care a ajuns astfel să opereze de zeci de ori în România, inclusiv la spitalul privat Monza, el având, în locul studiilor de medicină, doar 8 clase absolvite pe muchie. Atât! În cele din urmă, afost depistat de o asistentă care a constatat că marele chirurg plastician nu știa să-și pună corect mănușile chirurgicale! - așaîși încep autorii ancheta jurnalistică publicată în libertatea.ro.

Înainte de a ne adânci în cazul care ar trebui să îngrozească o populație întreagă, pentru o cutremurătoare compariție, amintim de cazul cu adevărat celebrului și excepționalului neurochirurg Ștefan Mindea, devenit şeful Secţiei de neuro-oncologie şi oncologie spinală al clinicii prestigioasei universități americane Stanford la vârsta de 35 de ani (cel mai tânăr şef din istoria neuro-chirurgiei la Stanford), recunoscut timp de cinci ani la rând în Top 5 al celor mai buni chirurgi de la această universitate.

Ei bine, dr. Ștefan Mindea, acest eminent neurochirurg care a revoluționat chirurgia minim invazivă și care face operaţii pe care doar o mână de oameni la nivel mondial le pot face, pentru a putea salva vieți în România a avut nevoie, spre deosebire de pușcăriașul italian cu opt clase, de mai bine de un an de zile pentru ca statul român să îi echivaleze studiile de medicină și abia apoi să îi acorde cele două avize necesare.

Dar să revenim la epopeea "eminentului chirurg plastician britanic Matthew Mode", cum îl anunțau clinicile private pe impostorul italian pentru bisturiul căruia, în România, s-au creat interminabile liste de așteptări pe care protipendada s-a înghesuit în vederea unor operații estetice-minune. Escrocul se numește, de fapt, Matteo Politi și e un italian din Veneția, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare. În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate în Italia, după mai mulți ani în care a mințit că e medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi.Nemaiavând loc de manevră în Italia, a venit în România, unde a fost primit cu brațele larg deschise.

În România, încă din 2016, „chirurgul englez” sau "cel mai bun chirurg din SUA" acorda un interviu pentru Click, în care se pronunța, ca specialist de clasă, în legătură cu presupusul implant mamar al cântăreței Andreea Bălan. Apoi, din martie 2018, Matthew Mode începe să opereze în București, în nu mai puțin de cinci clinici, între care Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza. Cartea sa de vizită este impresionantă. Chipurile, a studiat în SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania, Italia și, acum, în România. CV-ul bărbatului de 38 de ani te copleșește, pur și simplu. Matthew Mode a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital și la The Johns Hopkins University School of Medicine, facultate care de 125 de ani fixează standardul în învățământul academic medical al lumii. Spitalul universitar Johns Hopkins a fost ales, pentru 20 de ani la rând, cel mai bun spital din SUA. În realitate, Matthew Mode, numele sub care se ascundea impostorul italian le-a îngrozit pe asistentele cu care a intrat într-o operație cu o lună în urmă, când au văzut că escrocul nu știa nici să se spele pe mâini și nici să își pună corect mănușile chirurgicale.

Cum a fost posibil să se întâmple această grozăvie? Simplu! Prin incompetența (nu știm dacă incompetența a fost dublată de niscaiva interese sau stimulente) funcționarilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Ministerul Sănătății. Grație lor, a cvasiimpostorilor din DSP, impostorul Matthew Mode a obținut un avizul instituției! Trebuie explicat faptul că orice medic străin care practică în România e obligat să obțină avize de la două foruri: Colegiul Medicilor (CMR), care nu i l-a acordat, și Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile. Așadar, grozăvia a avut loc nu numai din cauza DSP, ci și din cauza lăcomiei, indiferenței și relei-credinte a managerilor clinicilor care au permis ca pușcăriașul cu 8 clase să opereze niște victime sigure, fără respectarea reglementărilor legale dar contra unor mormane de bani, în clinicile lor, lucru pentru care i-au făcut și reclamă serioasă, nu glumă.

În cele din urmă însă, după ce conducerea Colegiului Medicilor din București a făcut plângere la Parchetul General, clinicile care s-au simțit onorate să îi găzduiască operațiile, s-au simțit datoare să rezolve... cazul... Cum? Au început să încerce să-l șteargă din programările lor, din site-uri, de pe Facebook, locuri unde el devenise sinonim cu succesul. Urmele însă au rămas. Și mai grav este însă faptul că niciunul dintre spitale nu și-a anunțat și pacienții și nu a informat publicul larg asupra înșelătoriei din sistemul de sănătate. Nici Ministerul Sănătății nu a anunțat cazul. Interpelată, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu a negat că Direcția de Sănătate Publică a dat parafa, dar a concluzionat că cel care l-au angajat ilegal sunt clinicile. Ceea ce e adevărat. L-au angajat ilegal, pentru că nu avea și acordul Colegiului Medicilor. În schimb, avea avizul DSP din Minister. Cel mai bine ar fi ca ministrul Pintea să explice de ce îl avea!

Loading...

4 comentarii

ȘI 10:25:45 / 06 Februarie 2019
DACĂ

Mihail EMINESCU, dacă ar fi trăit în acest moment, unii și alții l-ar fi hăituit și batjocorit pentru că, poetul pentru talentul excepțional dăruit de Dumnezeu și de oamenii vremii invidiat și disprețuit, poetul nu și-a prea găsit locul în societate ci pe ici pe colo, revizor școlar, deci un om inteligent / un om / o maaare capacitate intelectuală pus să rezolve treburi mărunte și asta de la oamenii "mărunți", incapabili și fără prea multe daruri de la Dumnezeu, așa se întâmplă în prezent cu acest doctor care a operat în cinci spitale din România și de atâta timp, fără ca cineva să reclame vreun neajuns ori vreo problemă, că au fost cazuri în România când oameni / doctori vestiți au greșit operația și pacienții au fost omorâți, probabil că medicul respectiv, le sufla pacienții unora și altora și de acolo vin toate problemele, adică de la bani ! Cine l-a angajat, să răspundă pentru angajarea medicului respectiv și totuși nu stă în picioare învinuirea cuiva pentru că medicul respectiv, nu a greșit și nici un pacient nu a reclamat ceva, doar asistenta medicală a observat că, medicul "vezi, DOAMNE" nu știa ce și cum să țină mâinile și să pună mănușile pe mâini, baliverne, invidia, alte interese meschine și banii sunt la mijloc, adică "punem carul înaintea boilor !" !?

unu 17:14:33 / 06 Februarie 2019
halal justitie...

madam ministru al sanatii , declara la tv " unei functionare DSV i s a facut mila de el " deci cica asa a facut rost de parafa ! madam, ne crezi tampiti ??? cand vreodata,i se face mila unui angajat din sanatate, FARA SPAGA??? ziaristii ar trebui sa insiste , sa nu se musamalizeze si acest caz.... zilnic se cere spaga in spitale,policlinici, dar nu avem nici un medic,asistenta prinsi in flagrant! auzi, i s a facut mila !!! tupeu de bugetar !

nelu 13:12:45 / 07 Februarie 2019
Pentru ȘI

pun pariu ca daca situatia era invers, adica un roman facea asa ceva in italia, pana acum era rastignit de macaronari

unul 13:52:37 / 11 Februarie 2019
papusile barbie

Unii/unele vor buze false, țâțe false, buci false, păr fals, chiar și labii false etc etc etc ... și se miră ca doctorul era fals ?!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2032 secunde