Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs peste 3.700 de locuri la programele de licenţă şi master

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs peste 3.700 de locuri la programele de licenţă şi master

Educație 06 Septembrie 2021 / 17:31 632 accesări

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) începe luni, 6 septembrie, sesiunea de toamnă la admiterea pentru programele de licență și de masterat, pentru acest concurs fiind oferite 3.700 de locuri, informează rectorul instituţiei de învăţământ superior, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Potrivit sursei citate, pentru admiterea din luna septembrie, la programele de studii ale celor 16 facultăți, sunt scoase la concurs 2.000 de locuri la programele de licență, dintre care 200 de locuri bugetate, și 1.700 de locuri pentru master, dintre care 160 sunt locuri la fără taxă. Acestora li se adaugă locurile speciale pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini cu plata taxelor școlare în valută, perioada generală a sesiunii de admitere fiind 6-14 septembrie, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

„O noutate pe care o aduce această sesiune de admitere față de cea din luna iulie este reprezentată de două programe noi de master: la Facultatea de Arte - Arta actorului de film, unde sunt scoase la concurs 15 locuri, dintre care 13 bugetate, și la Facultatea de Matematică și Informatică - Securitate cibernetică și învățare automată (în limba engleză), unde sunt scoase la concurs 30 de locuri, dintre care 11 fără taxă, 28 cu taxă și unul pentru români de pretutindeni”, precizează rectorul Dan Marcel Iliescu.

La toate cele 16 facultăți ale UOC, înscrierea candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza exclusiv online, pe platformahttps://admitereonline.univ-ovidius.ro/, iar românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicatăhttps://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Candidații declarați admiși nu vor mai plăti taxă de înmatriculare, iar acest proces se va putea realiza și online, prin platformă, odată cu confirmarea locului.

Toate informațiile legate de sesiunea de admitere din luna septembrie 2021 pot fi accesate lahttps://admitere.univ-ovidius.ro/, fiind, de asemenea, disponibile pe site-urile și la secretariatele facultăților.

Pentru admiterea din acest an, Universitatea Ovidius din Constanţa a avut alocate, în total, prin planul de şcolarizare, 5.171 locuri la programele de studii universitare de licență (dintre care 1.400 bugetate) și 2.655 locuri la programele universitare de master (dintre care 700 de locuri bugetate).Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.484 secunde